Nå forhandler de om lønnen din

Lønnsforhandlingene i staten er i gang. Sentrale tillegg prioriteres i årets oppgjør, ifølge Unio.
Guro Elisabeth Lind, her avbildet under Arendalsuka i fjor, leder forhandlingene for arbeidstakerne. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Guro Elisabeth Lind, her avbildet under Arendalsuka i fjor, leder forhandlingene for arbeidstakerne.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Våre medlemmer har levert helt nødvendige bidrag til dugnaden under korona, og hadde fortjent et romslig oppgjør. Men hensynet til norsk økonomi tillater ikke det i år, sier Guro Elisabeth Lind, leder av Forskerforbundet og forhandlingsleder for Unio stat, i en pressemelding.

De møter nå Kommunal- og moderniseringsdepartementet for å forhandle lønn på vegne av blant annet landets universitetsansatte.

- Arbeidstakere med høyere utdanning i offentlig sektor henger etter lønssmessig. Det er en viktig grunn til at det er rekrutteringsproblemer i flere viktige yrker i offentlig sektor. Også dette oppgjøret må bidra til at utdanning og kompetanse lønner seg, fortsetter Lind.

I pressemeldingen kommer det frem at Unio vil kreve et prosentvis tillegg til alle arbeidstakere, og at det tillegget skal føre til reallønnsvekst.

Fristen for forhandlingene i staten er 15.september.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nesten 50 prosent økning i antall utestengelser på grunn av juks

Antallet studenter tatt for juks har skutt i været. Nesten 50 prosent flere er utestengt etter å ha blitt tatt for juks nå enn for et halvt år siden.

«Rasistisk» benk: – Markerer en viktig del av vitenskapens historie, sier UiO-rektoren

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker benken tilegnet Carl von Linné fjernet. For første gang uttaler nå UiO-rektor Svein Stølen seg om den "rasistiske" benken.

Forskningsdagene:

Åpen forskning er et gode for alle

Den raske utviklingen av datateknologi og håndtering av store datamengder gjør utvidet bruk av forskningsdata mulig for mange.

Utrettelig mas om arbeidslivsrelevans

Arbeidslivsrelevans er ikke fyrlykten institusjonene bør styre alle studieprogrammer etter.