Kajander fikk Kongens fortjenstmedalje

I ei høytidelig markering på Britannia ble rådgiver Anne Margrethe Kajander i dag tildelt Kongens fortjenstmedalje.
Anne Margrethe Kajander startet som kontorassistent ved daværende Institutt for numerisk matematikk på NTH. Etter 45 års innsats ble 71-åringen hedret i dag med medalje, middag og rosende ord.   (Foto: Kai T. Dragland/NTNU)

Anne Margrethe Kajander startet som kontorassistent ved daværende Institutt for numerisk matematikk på NTH. Etter 45 års innsats ble 71-åringen hedret i dag med medalje, middag og rosende ord.   Foto: Kai T. Dragland/NTNU

Instituttleder Einar Rønquist med mange rosende ord i sin tale til dagens hovedperson.   (Foto: Kai T. Dragland)

Instituttleder Einar Rønquist med mange rosende ord i sin tale til dagens hovedperson.   Foto: Kai T. Dragland

Da er det høytidelige øyeblikket kommet: Varaordfører Mona Berger overrekker Kongens fortjenstemedalje til Anne Margrethe Kajander.   (Foto: Kai T. Dragland)

Da er det høytidelige øyeblikket kommet: Varaordfører Mona Berger overrekker Kongens fortjenstemedalje til Anne Margrethe Kajander.   Foto: Kai T. Dragland

Hedersgjesten med stort smil og vakre blomster. I bakgrunnen instituttleder Einar Rønquist.   (Foto: Kai T. Dragland)

Hedersgjesten med stort smil og vakre blomster. I bakgrunnen instituttleder Einar Rønquist.   Foto: Kai T. Dragland

Anne Margrethe Kajander viser fram Kongens fortjenstmedalje. Fra venstre: Dekan Ingrid Schjølberg, varaordfører Mona Berger og instituttleder Einar Rønquist.   (Foto: Kai T. Dragland)

Anne Margrethe Kajander viser fram Kongens fortjenstmedalje. Fra venstre: Dekan Ingrid Schjølberg, varaordfører Mona Berger og instituttleder Einar Rønquist.   Foto: Kai T. Dragland

Varaordfører Mona Berger var stedfortreder for Kongen og fikk gleden av å overrekke medaljen.   (Foto: Kai T. Dragland/NTNU)

Varaordfører Mona Berger var stedfortreder for Kongen og fikk gleden av å overrekke medaljen.   Foto: Kai T. Dragland/NTNU

Staselige omgivelser, staselig medalje og en glad mangeårig administrativ ansatt ved NTNU. Anne Margrethe Kajander har nettopp gått av med pensjon.   (Foto: Kai T. Dragland)

Staselige omgivelser, staselig medalje og en glad mangeårig administrativ ansatt ved NTNU. Anne Margrethe Kajander har nettopp gått av med pensjon.   Foto: Kai T. Dragland

1 / 7

Se bilder fra overrekkelsen ved å trykke på pilene på bildet ovenfor.

Medaljen mottar Kajander for det arbeidet hun har gjort innen velferdsarbeid og internasjonalisering.

Men vi tar det hele fra starten.

I 1974 startet hun ved NTH som kontorassistent ved Institutt for numerisk institutt. I dag er navnet Institutt for matematiske fag, og både instituttleder og dekan og kolleger var med å feire den store dagen på Britannia.

For 45 år har gått og Kajander har nettopp sluttet i stillingen sin. I disse årene har hun hatt en lang karriere som administrativ rådgiver.

- Anne Margrethe Kajander har vært en flott ambassadør for NTNU og for matematikkfaget. Hun har engasjert seg i utviklinga av matematikkfaget i utviklingsland og har vært enestående i møtet med studenter fra andre deler av verden, sier instituttleder Einar M. Rønquist i ei pressemelding fra NTNU.

«I dette arbeidet har hun stått urokkelig fast ved helt grunnleggende menneskelige kjerneverdier som vennlighet, omtanke, menneskeverd og likebehandling», heter det i meldinga.

- Hun har et stort hjerte for nye utenlandsstudenter og har hjulpet med absolutt alt som kan oppleves som utfordrende i møte med Norge og NTNU, sier Rønqiust.

- Lagspill

Engasjementet hennes førte til at hun brukte fritida på jobb, la ut penger fra egen lommebok og stilte egen bil og klær til disposisjon når systemet ikke klarte å levere.

- Hun har virkelig strukket seg langt utover det som kan forventes av våre ansatte, konstaterer instituttlederen i pressemeldinga.

Videre blir det framhevet at det er ekstra stas at det denne gangen er en administrativ ansatt som blir hedret på denne måten.

Varaordfører Mona Berger var stedfortreder for Kongen og fikk gleden av å overrekke medaljen.  
        
            (Foto: Kai T. Dragland/NTNU)

Varaordfører Mona Berger var stedfortreder for Kongen og fikk gleden av å overrekke medaljen.   Foto: Kai T. Dragland/NTNU

 

-Denne medaljen handler om lagspill. Jeg ønsker å takke både fakultet og institutt for en god lagånd, og ikke minst Einar og mine kolleger på instituttet sier Kajander.

Dekan Ingrid Schjølberg legger vekt på hvor viktig et god støtteapparat er for NTNU.

-Som forsker og som leder vet jeg hvor viktig det er med et godt team. Da er gode støttefunksjoner uvurderlig. Dette er en fortjenstmedalje som sier noe om hvor viktig det er å være medmenneske og å gi av seg selv. Jeg er utrolig stolt og glad over at en administrativ ansatt hos oss nå anerkjennes av selveste Kongen. Jeg gratulerer hjerteligst, sier dekan Ingrid Schjølberg på Fakultetet for informasjonsteknologi og elektroteknikk.

Selveste kronen på verket, Kongens fortjenstmedalje, ble overrakt av Kongens stedfortreder Mona Berger, varaordfører i Trondheim.

Se bildekarusell ved å trykke på øverste bildet i artikkelen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nesten 50 prosent økning i antall utestengelser på grunn av juks

Antallet studenter tatt for juks har skutt i været. Nesten 50 prosent flere er utestengt etter å ha blitt tatt for juks nå enn for et halvt år siden.

«Rasistisk» benk: – Markerer en viktig del av vitenskapens historie, sier UiO-rektoren

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker benken tilegnet Carl von Linné fjernet. For første gang uttaler nå UiO-rektor Svein Stølen seg om den "rasistiske" benken.

Forskningsdagene:

Åpen forskning er et gode for alle

Den raske utviklingen av datateknologi og håndtering av store datamengder gjør utvidet bruk av forskningsdata mulig for mange.

Utrettelig mas om arbeidslivsrelevans

Arbeidslivsrelevans er ikke fyrlykten institusjonene bør styre alle studieprogrammer etter.