LO Stat sier ja til lønnsoppgjøret

NTL NTNU anbefalte sine medlemmer å si nei. - Vi hadde ønsket oss større oppslutning rundt vårt ståsted, sier NTL-er Thomas Ferstad.

Dette oppgjøret, i likhet med fjorårets, bidrar til å øke lønnsforskjellene i staten, sier nestleder Thomas Ferstad i NTL NTNU.
Publisert Sist oppdatert

Uravstemninga over tariffoppgjøret i LO Stat er klar, og det endte med at to av tre svarte ja, skriver frifagbevegelse.no.

Blant medlemmer i Norsk Tjenestemannslag var det 65,6 prosent som stemte ja, 28,3 prosent stemte nei og 6,1 prosent stemte blankt.

Styret i NTL NTNU anbefalte medlemmene sine å stemme nei til årets resultat, fordi de mener det vil føre til økte lønnsforskjeller.

– Styret i NTL NTNU ga en tydelig anbefaling til våre medlemmer om å stemme nei i ur-avstemningen. Dette skyldes den økonomiske profilen i oppgjøret, og at dette oppgjøret i likhet med fjorårets, bidrar til å øke lønnsforskjellene i staten, sier nestleder Thomas Ferstad til Universitetsavisa.

– Hadde ønsket større oppslutning

NTL NTNU mener dette er dårlig lønnspolitikk og er skuffet over at staten ønsker økte lønnsforskjeller i staten.

– Vi er kjent med avstemningsresultatet og hadde ønsket oss større oppslutning rundt vårt ståsted. Vi mener fortsatt resultatet gir et signal om at våre medlemmer ikke er fornøyd med lønnsoppgjør hvor lønnsforskjellene i staten øker, og at de med lavest lønn blir bortprioritert, sier han.

Han påpeker at partene sentralt er fornøyde med at årets oppgjør treffer kvinner godt.

– Det er vi også selvsagt fornøyde med, men på NTNU er de aller fleste som er under lønnstrinn 47 kvinner. For de er dette oppgjøret en stor skuffelse, og det forstår vi godt, sier han.

Håper motstanden blir lagt merke til

Han er imidlertid glad for at det er høy oppslutning om årets ur-avstemning.

– Vi har tro på at NTL og LO stat har fått med seg motstanden mot resultatet og at det gjør dem skjerpet før neste forhandling, sier han.

NTL-leder Kjersti Barsok anbefalte imidlertid medlemmene å stemme ja.

LO Stat-leder Egil André Aas er fornøyd med at meklingsresultatet ble godkjent. Men han har forståelse for at endel stemte nei. Han sier at både når det gjelder lav- og likelønn kunne profilen vært bedre.

De fem største forbundene i LO Stat er Norsk Tjenestemannslag, Norges offisers- og spesialistforbund, Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund, Fellesorganisasjonen og Fagforbundet.

Lønnstrinn 19–46 får 0,44 prosent økning, tilsvarende 1321–1851 kroner.

Lønnstrinn 47–63 får 0,54 prosent økning, tilsvarende 2312–3044 kroner.

Lønnstrinn 64–101 0,44 prosent økning, tilsvarende 2522–5753 kroner.