Statsbygg:

- Mer hjemmekontor i fremtiden

Statsbygg utreder konsekvenser av avstandsregler og hjemmekontor på oppdrag fra Regjeringen. Skal en-meteren holdes ryker 15 prosent av arealet.

Hege Njaa Aschim er kommunikasjonsdirektør i Statsbygg.
Hege Njaa Aschim er kommunikasjonsdirektør i Statsbygg.
Publisert Sist oppdatert

Statsbygg har på oppdrag fra Regjeringen sett litt på hvordan det vil slå ut for arbeidsplasser om smittevernstiltak som én og to meters avstand videreføres, og konklusjonen er naturlig nok at større avstand mellom folk betyr tap av kontorplasser.

Ifølge Khrono vil 15 prosent av kontorplassene gå tapt dersom ansatte skal kunne overholde en-metersregelen, mens et sted mellom 35 og 40 prosent forsvinner ved innføring av to-metersregel.

For å veie opp for dette kan en for eksempel tenke seg mer bruk av hjemmekontor, og Statsbygg har også fått i oppdrag å utrede konsekvensener av henholdsvis 5 og 20 prosent hjemmekontor, uten at det vites om de to punktene egentlig har noen sammenheng.

- Hjemmekontor som eneste løsning vil nok ikke være gunstig på sikt. Det er opplagt viktig å ha et sted å treffes, kunne snakke med hverandre og være sosiale også. Men det er ikke unaturlig å se for seg at hjemmekontoret i større grad kombineres med det å møte på jobb i fremtiden, sier Hege Njaa Aschim, kommunikasjonsdirektør i Statsbygg, til Khrono.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

LES OGSÅ: Viktig at lederne tar ansvar for sine ansattes psykiske helse

Powered by Labrador CMS