Pokémon-kaos på Gløshaugen

Et triangel av tre tette pokéstops gjør at området foran Hovedbygningen har blitt et av de hotteste stedene for spillerne.

Publisert Sist oppdatert

Det starter tidlig på dagen. En kompisgjeng rusler langsetter Hovedbygningen med nesa nedi mobilen. En far peker på skjermene til sønnen og hans kompis, gestikulerer og virker like engasjert som småttisene. Ei ung dame viser talent for multitasking: Rundt midja har hun festet ei reim som holder bikkja i sjakk samtidig som hun med den ene handa plukker opp hundebæsj og med den andre glaner ned i mobiltelefonen.

Området foran Hovedbygningen til NTNU er et mekka for Pokémon Go-spillere. Mobilspillet der du skal fange de små monstrene som ble kjent gjennom blant annet videospill, tv og kort på 90-tallet, har tatt fullstendig av i sommer.

Stappfullt på kveldstid

Utpå ettermiddagen øker antallet spillere på Gløshaugen. Nå kommer mange kjørende i bil. De parkerer på kryss og tvers, og står lenge på stedet hvil mens bilen går på tomgang. Alle har de blikket vendt nedover, mot mobilen som de holder i handa. Det strømmer til med unger, studenter, folk som fortsatt er på jobb, og folk som nettopp er ferdig på jobb. De har kanskje bare én ting til felles: Alle er de hektet på Pokémon Go.

Michael Moum og Nickolai Getz sitter i bilen og spiller for harde livet. De er på level 23. Det er første gangen de tar turen på dagtid, vanligvis kjører de innom campus på kveldstid.

- Nå er det få folk her, på kvelden er det 100 spillere innom, og da tar jeg ikke for hardt i. Rundt klokka 23 er det flest folk, sier Moum.

Lokker til seg store mengder Pokémon

Da UA tok turen til Pokémon-paradiset på Gløshaugen mandag kveld i 22.30-tiden var det så fullt av biler og folk at det ikke var mulig å kjøre inn til parkeringsplassen vest for Hovedbygningen. Rundt 40 biler hadde samlet seg på og rundt det lille platået, og mange av dem var fylt med Pokémon-jegere. Nedover Høyskolebakken sto det en liten kø av biler som ventet på de beste plasseringene.

Når mange spillere samles på et sted er det stor sannsynlighet for at noen legger ut virtuell lokkemat. Det gjør at det kryr av de små monstrene på stedet.

Moum og Getz forteller at ingen fra NTNU har reagert på at det samler seg så mange folk på kveldstid. Et område rett foran Hovedbygningen er avsperret på kveldstid, men ellers er det fritt fram for spilleren å samle så mange baller og figurer de kan få tak i.

Samles for øl, pizza og Pokémon

Mats har sittet i bilen en halvtimes tid og har sanket 100 baller. Det er plasseringa av de tre pokestoppene foran Hovedbygningen som gjør campusen så attraktiv for spillerne. De må oppsøke disse stoppene for å få tak i mange baller, som er nødvendig for å greie å fange figurene. Stoppene ligger så nærme hverandre at det er mulig at hvis man plasserer seg midt i Pokémon-triangelet har man tilgang til alle.

- Det er en sjelden figur her også, Magmar, forteller han.

Selv er han allerede på nivå 27. Det er ikke første gangen han er innom.

- På lørdagskvelden var det mange folk. De spilte, fikk pizza levert av bud og drakk øl. Langsetter fronten på Hovedbygningen satt det fire foran hvert vindu. Et ble knust fordi det var så skjørt. Dette har bare tatt helt av, sier han.