EiT blir heldigital i januar

EiT-leder Bjørn Sortland sier at spesielt de intensive landsbyene må følges opp.

EiT-leder Bjørn Sortland: – Det kommer til å bli hardt for studenter og fagpersonell i de intensive landsbyene.
EiT-leder Bjørn Sortland: – Det kommer til å bli hardt for studenter og fagpersonell i de intensive landsbyene.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag mottok Universitetsavisa informasjon om at Eksperter i team vil foregå heldigitalt i januar 2021, og førsteamanuensis og EiT-leder Bjørn Sortland bekrefter dette.

LES OGSÅ: EiT- en koronarisk

– Jeg skulle gjerne sett at vi ikke trengte å gjøre dette, men på grunn av den pågående smittetrenden har NTNU besluttet at Eksperter i team må foregå digitalt på nyåret.

Fra før var det bestemt at de intensive landsbyene skulle ha mesteparten av undervisningen fysisk, mens de langsgående landsbyene skulle bytte mellom digital og fysisk undervisning annenhver uke.

- Smittevern kommer først

Prorektor for utdanning, Marit Reitan sier i et eget innlegg:

– Fra et pedagogisk ståsted ville det vært ønskelig at Eksperter i team kunne gjennomføres fysisk, men som konsekvens av bestemmelsen om mer digital undervisning i januar, er det nå bestemt å gjøre om EiT til et heldigitalt emne frem til 1. februar. Hensynet til smittevernet skal komme først, og derfor ble denne beslutningen tatt nå.

Reitan sier at alle landsbylederne er orientert, og at det jobbes med en informasjonspakke som skal hjelpe landsbylederne å konvertere sitt undervisningsopplegg heldigitalt.

Ekstra oppfølging nødvendig

Sortland mener de intensive EiT-landsbyene, som har inntil åtte timer EiT-opplegg hver dag i tre uker i januar, vil trenge ekstra oppfølging.

– Det kommer til å bli hardt for studenter og fagpersonell i de intensive landsbyene. Samtidig har vi hatt mye digital kursing og opplæring innen EiT både i vår og allerede før pandemien startet, så vi er relativt godt forberedt, sier Sortland.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS