Griller med NTNUs nye utvekslingsstudenter

Den tyske utvekslingsstudenten Hanna Hinke lot seg friste av de veganske burgerne på velkomstgrillingen internasjonal seksjon organiserte forrige uke.

De nye utvekslingsstudentene fra Tyskland syns godt om velkomstprogrammet til internasjonale studenter. F.v. Hanna Hinke, Merit Städler, Luca Janine Andreas, Julia Peterk og Jelle Oellerich.
Publisert

- Det er en viktig del av velkomstpakken å bli ta godt i mot, forteller kommunikasjonsrådgiver Per Kristian Røkkum Berget i internasjonal seksjon. Fredag bydde han sammen med resten av seksjonen på burgere til nye utvekslingsstudenter ved NTNU. På menyen var det burgere tilpasset enhver matrestriksjon, fra vegansk, gluten- og laktosefritt, og halal, til helt vanlige burgere.

Han forteller at han selv har flere erasmusvenner som har møtt sine fremtidige bestevenner på grillfesten de har hvert år.

- Dette er en slags "Velkommen til Norge og NTNU". Det er lagt til at man skal kunne få nye venner, bygge nettverk. Flere av utvekslingsstudentene kommer langveisfra og har i utgangspunktet få eller ingen venner her enda, sier Berget.

Kommunikasjonsrådgiver Per Kristian Røkkum Berget og Anja Linge Valberg i internasjonal seksjon trår til for å sørge for at det er burgere for alle utvekslingsstudentene som møter opp. Sistnevnte er i permisjon fra sin stilling som seksjonsleder men har likevel kommet til grillfesten.

- Er håpet å kunne friste utvekslingsstudentene å bli ved NTNU etter oppholdet sitt?

- Hvis det skjer er vi kjempefornøyd, men hovedpoenget er å gi dem en god opplevelse her ved NTNU.

Tacofredag og pepsi til kveldsmat

Utvekslingsstudentene Hanna Hinke, Merit Städler, Luca Janine Andreas, Julia Peterk og Jelle Oellrich er alle fem fra Tyskland og er kommer for å mingle og spise mat.

Til tross for at de ikke for så mange dager siden kom til Norge har de allerede rukket å besøke sauna, gå på fjelltur og fikk med seg det sjeldne sommer-nordlyset i forrige uke.

- Nordmenn har vært vennlige og hjulpet oss med å finne frem, forteller Jelle om sitt førsteinntrykk av Norge.

Han og Luca trekker frem alle de rimelige aktivitetene studenter kan melde seg på og forelesningene som noe de liker ved NTNU så langt.

- Det virker annerledes fra Tyskland ved at det er mindre tydelig hierarki og formaliteter på universitetet, reflekterer Jelle om universitetet.

Alle fem har funnet seg bolig på og ved Moholt og forteller engasjert om Loftet og de andre tilbudene i studentbyen. Fredag ettermiddag når de snakker med UA forteller de at de skal prøve seg på den særnorske tradisjonen med tacofredag samme kveld. De skal selvsagt servere pepsi max til maten.

Les også: Vinterlig grillfest