De stiller opp for å vaksinere studenter

Da Trondheim kommune etterlyste hjelp fra helsepersonell til å bistå med vaksinering, meldte NTNU-ansatte og studenter seg til tjeneste.

Under opplæring før de skal i ilden. Til venstre: Prodekan Toril Forbord.
Publisert Sist oppdatert

Ansatte og studenter fra flere fakulteter, blant annet ved Fakultet for medisin og helse og Humanistisk fakultet, bidrar nå med medisinsk mannskap for å styrke kapasiteten.

- Det er behov for flere folk på vaksinestasjonen på Sluppen i forbindelse med at mange studenter nå skal ha sin andre vaksinedose. Trondheim kommune har etterspurt bistand, så da bestemte vi oss for å trå til og mobilisere folk, sier Toril Forbord, prodekan for utdanning ved Fakultet for medisin og helse, i ei pressemelding fra NTNU.

12 spesialsykepleierstudenter og medisinstudenter (på sjette året) stiller opp på dugnaden. Det gjør også prodekan Forbord og dekan Siri Forsmo. Studentene har sertifisering som helsepersonell.

Klar for en dugnadsinnsats: Hedda Savosnick, Silje Martine Svenes, Rannveig Vangen Bakklund, Kristin Østberg Moan og Mia Leirtrø Garli.

Tirsdag var de på vaksineringsstasjonen på Sluppen for vaksineopplæring. De fikk undervisning og praktisk øving før vaksinering. Denne vil skje sammen med dem som er ansatt i kommunens vaksinearbeid.

Hedda Savosnick får opplæring i å trekke opp vaksine av Ann-Kristin Hoff Alstad.

Onsdag 8. september og lørdag 11. september har Trondheim kommune satt opp ekstra vaksineringskapasitet - med bistand fra NTNU.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.