Foucault beskyldt for å ha misbrukt gutter seksuelt

Den franske filosofen og idéhistorikeren Michel Foucault blir karakterisert som pedofil.

Portrett av Michel Foucault desember 1981 i Paris.
Portrett av Michel Foucault desember 1981 i Paris.
Publisert Sist oppdatert

Professor Guy Sorman besøkte den nå avdøde Foucault i Tunisia i 1969. Da observerte han hvordan filosofen opptrådte overfor unge gutter.

«Young children were running after Foucault saying 'what about me? take me, take me. They were eight, nine, ten years old. He was throwing money at them and would say 'let’s meet at 10pm at the usual place'. He would make love there on the gravestones with young boys. The question of consent wasn’t even raised», sier Sorman til The Sunday Times.

Intervjuet er også gjengitt i The New Arab.

Sorman sier at det var mulig for Foucault å slippe unna med dette seksuelle misbruket fordi det ikke var franske gutter som ble rammet.

«Foucault would not have dared to do it in France… There is a colonial dimension to this. A white imperialism.»

Den fransk-amerikanske professoren angrer på at han ikke meldte fra til politiet om den moralsk forkastelige oppførselen. Han hevder at media visste om oppførselen til Foucault, men var tilbakeholden med å skrive om den på grunn av hans status som Frankrikes «philosopher king» på nivå med Gud.

LES OGSÅ: Talent is no longer an excuse for crime

Foucault er ansett som en av 1900-tallets viktigste tenkere innen humaniora og samfunnsvitenskap. Hans arbeid blir blant annet sett på som et viktig grunnlag for postmodernismen. Han er kategorisert som både strukturalist og postmodernist.

Foucault døde i 1984. I 1977 undertegnet han et opprop som ville gjøre det lovlig å ha sex med barn på 13 år eller eldre, ifølge The New Arab.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS