Starter studentutveksling med Kina

Mandag og tirsdag denne uka var en gruppe forskere fra CSRC i Beijing på besøk ved NTNU. Leder for fremragende forskningssentre på norsk og kinesisk side leter etter prosjekter å samarbeide om.

Vet ikke hvor de skal henvende seg dersom kollegaen fusker

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.

Fremtiden kan by på «fastere» stillinger

Faste stillinger til alle er urealistisk. Utvalgsleder Arild Underdal kunne derimot friste med «fastere stillinger» i den foreslåtte forsker-lektor-stigen.

EUs niende rammeprogram:

Norske universiteter samlet for å påvirke

Om tre år erstattes H2020 med det niende europeiske rammeprogrammet for forskning. Norske universiteter har gått sammen for å sikre påvirkning.

Nesten umulig å komme tilbake til akademia: – Er du ute så er du ute

NIFUS årskonferanse: Ønsker du å gjøre karriere i akademia, kan du antakelig ikke ta deg råd til å skaffe deg erfaring fra næringslivet i tillegg.

Norske forskere skal lede gigantprosjekt om migrasjon

Hva er sammenhengen mellom migrasjon og utvikling? Det skal et internasjonalt forskningsprosjekt, ledet fra Norge, se nærmere på. 

Siste fra forsiden

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.

Bott-samarbeidet:

Samtlige universiteter har sagt ja

Nå har samtlige universiteter i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim (Bott) sagt ja til å inngå samarbeid med Direktoratet for Økonomistyring.

Starter studentutveksling med Kina

Mandag og tirsdag denne uka var en gruppe forskere fra CSRC i Beijing på besøk ved NTNU. Leder for fremragende forskningssentre på norsk og kinesisk side leter etter prosjekter å samarbeide om.

U5-møtet:

- Hensikten er ikke å stå enige utad

NTNU-rektor Gunnar Bovim avviser at U5-toppene avgjør viktige saker på kammerset.

Kavlipriser for forskning på stjerner, DNA og hørsel

Sju forskere fra Nederland, Frankrike, USA, Litauen og Storbritannia er tildelt årets tre Kavlipriser for banebrytende forskningsinnsats.

UA anmelder bok:

På jakt med Moserne      

- «Jakten på stedsansen» er populærvitenskap, der første del av ordet ikke går på bekostning av den andre, skriver Svein Inge Meland, som har anmeldt Unni Eikeseths «Jakten på stedsansen.»

Ny rapport:

Frustrerte unge forskere frykter for kvaliteten i egen forskning

840 unge forskere i Norge har talt. Usikkerhet og midlertidighet rammer kvaliteten på egen forskning, og det går på framtidstroen løs.

AYF-rapporten:

- Korte frister og usikre vilkår kan tvinge frem uheldige valg

Magnus Aronsen, leder av Akademiet for Yngre Forskere, etterlyser tiltak som kan bidra til å heve kvaliteten på norsk forskning.

Har tatt doktorgraden på forskere under krysspress

- Det er et akutt behov for en grundig diskusjon om hvordan forskningen kan styres slik at ansvaret løftes fra den enkelte til å bli en del av hvordan man innretter systemet, mener Gisle Solbu.

Ocean Week 2018:

Foreslår global panteordning på plast

- Innfør en pris på plast, etter prinsippet med Tomra og returpant, foreslo Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre under åpningen av Ocean Week mandag formiddag.

Norge bruker 63 milliarder på forskning:

Bruker mer enn noensinne, men fortsatt minst i Norden

Norge har kravlet seg opp på et nivå der drøyt to prosent av BNP brukes på forskning og innovasjon. Det er ny rekord, men langt under innsatsen til våre nordiske naboland.

Klar for Ocean Week

Det er duket for både store foredragsholdere og intensive workshops når den fjerde utgaven av Ocean Week denne uka går av stabelen. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen entrer talerstolen mandag formiddag.

Horisont Europa skal ta over for Horisont 2020

EUs neste rammeprogram skal bygge på suksessen fra Horisont 2020, mener EU-kommisær Carlos Moedas.