Filmer tilbakemeldinger

Faglærere ved australsk universitet gir hver enkelt student tilbakemeldinger i form av filmsnutter.
Dropper rødpenna. Gir heller respons på film. 
        
            (Foto: Tore Oksholen)

Dropper rødpenna. Gir heller respons på film.  Foto: Tore Oksholen


Michael Henderson og Michael Phillips ved Monash University har sluttet å gi studentene skriftlig tilbakemelding på besvarelsene. I stedet tar de fram opptaksutstyr og lager en filmsnutt på fem minutter, skreddersydd for den enkelte student. De snakker uten manus, redigerer ikke opptakene og bryr seg ikke om pauser, nøling eller setninger som stokker seg.

Sånn har de gjort det i de siste fem årene,  og oppsummerer fremgangsmåten som vellykket. Til The Chronicle of Higher Education forteller de at studentene foretrekker denne formen for tilbakemelding. De oppfatter vurderingene som tydeligere, ærligere og mer autentisk.

Sparer tid

Noen studenter har innvendt at de kan være vanskelig for dem å vite hvilken del av besvarelsen faglærerne gir kommentarer til. Dette i motsetning til ei skriftlig vurdering i margen ved siden av det aktuelle avsnittet.  Noen mente at det å se faglæreren i øynene, til tross for at de ser på et opptak, gir dem ubehag. Mens andre igjen setter pris på denne kommunikasjonen.

Og er noe uklart, kan de spole tilbake og lytte på opptaket en gang til.

Teknologien har gjort det enkelt for faglærerne å lage og distribuere opptakene. Henderson og Phillips, for eksempel, bruker webkamera og mobiltelefoner. De forsikrer at de bruker kortere tid på denne arbeidsmetoden enn på å gi tilbakemeldinger skriftlig.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

- Vi tar hensyn etter beste evne

«Elendig planlegging av 'konten'»?- Vi prøver å ta hensyn etter beste evne, skriver rådgiver Anette Lindi i dette svaret til Trond Andresen.

Ytring:

Den rigide arealnormen for statlige bygg må endres

- En betydelig mengde forskning finner negative effekter av åpne kontorlandskap, skriver Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Fjerner restriksjoner på innreise for gjesteforskere

Regjeringen fjerner innreiserestriksjoner som har gjort det komplisert for gjesteforskere å komme til Norge fra utenfor EØS.

Ytring:

Å glemme å betale null kroner

– Jeg ble ikke irritert eller sint på den stygge lappen som var festet til vindusviskeren, bare oppgitt, sier Arve Hjelseth om Apcoas praksis, og undrer seg hvorfor NTNU har inngått en avtale med dette parkeringsselskapet.