I samme klubb som Benjamin Franklin

Nobelprisvinnerne Edvard og May-Britt Moser fra NTNU er valgt som medlemmer av den eldste kunnskapsforeningen i USA, grunnlagt av Benjamin Franklin i 1743.
Ny ære. Ekteparet Moser har fått en ny, prestisjetung utnevnelse. Her under mottakelsen av Horwitz-prisen i 2013. 
        
            (Foto: Charles E. Manley, Columbia University)

Ny ære. Ekteparet Moser har fått en ny, prestisjetung utnevnelse. Her under mottakelsen av Horwitz-prisen i 2013.  Foto: Charles E. Manley, Columbia University

American Philosophical Society (APS) er en prestisjefylt kunnskapsforening i USA. I helgen ble Edvard og May-Britt Moser valgt som nye medlemmer, opplyser NTNU i en pressemelding.

Medlemskap i APS gjenspeiler ekstraordinære intellektuelle prestasjoner. Foreningen velger medlemmer i fem klasser: matematikk og fysikk, biologi, samfunnsvitenskap, humaniora og kunst, profesjon / yrkesutøvelse og ledere i offentlige og privat virksomhet.

I hver klasse velges en håndfull amerikanske medlemmer, samt en eller to internasjonale medlemmer. May-Britt og Edvard Moser var de eneste to internasjonale medlemmene som ble valgt i klassen for biologi.

De andre nye internasjonale medlemmene som ble valgt er:

*Thomas Piketty, professor i økonomi ved Paris School of Economics

*Nicholas Stern, president i British Academy

*IG Patel, professor i økonomi og leder ved Grantham Research Institute on Climate Change and Environment, London School of Economics.

Ekteparet Moser mottok i fjor Nobelprisen i fysiologi eller medisin. De har tidligere blitt hedret av APS med “2014 Karl Spencer Lashley Award” for deres oppdagelse av gridceller i entorhinal cortex, og deres banebrytende fysiologiske studier av hippocampus. Professor Edvard Moser leder Kavli Institute for Systems Neuroscience ved NTNU og professor May-Britt Moser er direktør for Senter for Neural Computation ved NTNU.

Nobelprisvinner og NTNU alumnus Lars Onsager ble valgt som medlem av klassen for matematikk og fysikk i 1959. APS fremmer kunnskap i realfag og humaniora gjennom god vitenskapelig forskning, faglige møter, publikasjoner, biblioteksressurser og deltakelse i samfunnsdebatten.

Se den fullstendige listen over nyvalgte og tidligere medlemmer.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.