IEEE gjør ære på kybernetiker

Professor Thor Inge Fossen ved Institutt for teknisk kybernetikk høster internasjonal anerkjennelse for sin forskning. Nå er han blitt IEEE Fellow.
Professor Thor Inge Fossen 
        
            (Foto: NTNU)

Professor Thor Inge Fossen  Foto: NTNU

For elektroingeniører skal det være en stor ære å bli utnevnt som fellow i organisasjonen "The Institute of Electrical and Electronics Engineers".

I eksklusivt selskap

Det er ikke mange nordmenn som kan smykke seg med denne tittelen, og det er nok stas for Fossen at han nå havner i samme selskap som instituttets grunnlegger, Jens G. Balchen. I 2001 fikk også NTNU-professor Tore Undeland ved Institutt for elkraftteknikk status som fellow.

IEEE begrunner utnevnelsen med Fossens «…contributions to modelling and controlling of marine craft».

Thor Inge Fossen er professor i navigasjon og fartøystyring ved Institutt for teknisk kybernetikk og nestleder i AMOS (Senter for autonome marine operasjoner og systemer).

Hans forskningsområder er matematisk modellering og simulering av fly, marine fartøy og ubemannede farkoster.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Legger «tyskervits»-varsel mot Vagstad dødt

Forskerforbundet har behandlet varselet mot tillitsvalgt Steinar Vagstad ved Universitetet i Bergen og konkludert med at Vagstad ikke har gjort noe galt.

Eikrem vs. Filter Nyheter:

PFU behandler saken onsdag

Øyvind Eikrem beskylder Filter Nyheter for ukritisk kildebruk og å komme med påstander som ikke kan etterprøves. Avisa svarer at Eikrem bagatelliserer det innvandrerfiendtlige innholdet på Facebook-sida avisa kopler ham til.

UA-serie: NTNU etter korona

Er fysisk læringsmiljø vårt svar på enekontor?

Situasjonen for mange studenter er på flere måter skremmende.

Fem nye smittetilfeller ved NTNU

En bekreftet smittet ved NTNU på Dragvoll, og fire ved NTNU i Gjøvik.