KI gir Macchiarini sparken

Karolinska Institutet har besluttet å avskjedige den skandaleombruste forskeren Paolo Macchiarini. ”Han kommer omgående til å få beskjed om at hans ansettelsesforhold opphører”, skriver KI på sine nettsider.

UA omtalte den før så suksessrike forskeren og kirurgens forskningsjuks og spektakulære svindel i en artikkel i januar. Ved siden av å ha forfalsket forskningsdata og utført eksperimentelle kirurgiske inngrep hvor pasienter døde, lurte Macchiarini sin daværende forlovede til å tro at paven skulle forrette under bryllupet, der navn som Obama, Clinton og Putin sto på lista over gjester som hadde takket ja til innbydelsen.

I et intervju med UA karakteriserer tidligere nobelprisvinner Arvid Carlsson det som en katastrofe for både KI og Nobelkomiteen at Macchiarini ikke ble avslørt og avskjediget på et langt tidligere tidspunkt.

Kis personaldirektør sier til KIs nettsider at Macchiarini ”har agert på et vis som har fått svært tragiske konsekvenser for rammede individer og deres familier. Hans framferd har skadet tilliten til KI og for forskningen generelt.”

Kis ledelse vil ikke gi ytterligere kommentarer i saken.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Ville dagens studenter klart å bevare Bakklandet og Møllenberg?

Det er vanskelig å engasjere studentmassen, men vi studenter bør velge å engasjere oss aktivt i by- og campusutformingen ved å verne om trehusbebyggelsen i Grensen.

- En toppstyrt lederstil

Visjonær, men ikke flink nok til å ivareta de ansatte, er Kristin Dæhlis karakteristikker av Bovims periode som rektor.

Nybø: Bovim har stor politisk teft

- Gunnar Bovim har stor politisk teft. Det er en stor styrke ved ham som person, sier statsråd Iselin Nybø.

Gunnar Bovim går av som rektor

Gunnar Bovim går av som rektor ved NTNU. Anne Borg blir konstituert som rektor.