KI gir Macchiarini sparken

Karolinska Institutet har besluttet å avskjedige den skandaleombruste forskeren Paolo Macchiarini. ”Han kommer omgående til å få beskjed om at hans ansettelsesforhold opphører”, skriver KI på sine nettsider.

UA omtalte den før så suksessrike forskeren og kirurgens forskningsjuks og spektakulære svindel i en artikkel i januar. Ved siden av å ha forfalsket forskningsdata og utført eksperimentelle kirurgiske inngrep hvor pasienter døde, lurte Macchiarini sin daværende forlovede til å tro at paven skulle forrette under bryllupet, der navn som Obama, Clinton og Putin sto på lista over gjester som hadde takket ja til innbydelsen.

I et intervju med UA karakteriserer tidligere nobelprisvinner Arvid Carlsson det som en katastrofe for både KI og Nobelkomiteen at Macchiarini ikke ble avslørt og avskjediget på et langt tidligere tidspunkt.

Kis personaldirektør sier til KIs nettsider at Macchiarini ”har agert på et vis som har fått svært tragiske konsekvenser for rammede individer og deres familier. Hans framferd har skadet tilliten til KI og for forskningen generelt.”

Kis ledelse vil ikke gi ytterligere kommentarer i saken.

Paolo Macchiarini har nå fått sin endeliger oppsigelse ved KI.
(Foto: Staffan Larsson/Karolinska Institutet)

Paolo Macchiarini har nå fått sin endeliger oppsigelse ved KI. Foto: Staffan Larsson/Karolinska Institutet

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Universitetsavisa ansetter journalist

UA lyser ut en hundre prosents stilling som digital nyhetsreporter.

Konflikten ved IHS:

- Fare for utvikling av fryktkultur

- Ledelsen må ta dette på stort alvor, formaner tre professorer ved Institutt for historiske studier. De advarer mot utvikling av fryktkultur ved instituttet.

Ytring:

NTNU styres ikke etter omdømmemålinger

«Vi må være innstilt på at vi også i fremtiden vil få nye bestillinger fra verden rundt oss», skriver rektor Gunnar Bovim i en kommentar til ytringen fra Ronny Kjelsberg og Arve Hjelseth.

Bitter konflikt ved IHS:

Beskylder ledelsen for «illegitim maktbruk»

Professor Kristian Steinnes er sentrum i en bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS). Et varsel om flytting av ham får en gruppe kolleger til å reagere skarpt. – Et uventet og hardt slag, sier Kristian Steinnes om flyttevarselet.