Får Kongens fortjenestemedalje for sin innsats for barneforskning og undervisning

NTNU-professor Torstein Vik ble fredag hedret for sitt bidrag innen nyfødtmedisin.
Professor Torstein Vik (t.h.) ble fredag tildelt Kongens fortjenestemedalje. Her gratuleres han av varaordfører Hilde Opoku som sto for overrekkelsen. (Foto: Anne Wibe Guttormsen)

Professor Torstein Vik (t.h.) ble fredag tildelt Kongens fortjenestemedalje. Her gratuleres han av varaordfører Hilde Opoku som sto for overrekkelsen. Foto: Anne Wibe Guttormsen

Professor Torstein Vik ved Institutt for laboratoriemedisin, barne- og kvinnesykdommer ble fredag tildelt den ærefulle medaljen under et fagseminar arrangert av forskningsgruppa CEBRA (Center for early brain development), ved Fakultet for medisin og helsevitenskap.

Vik fullførte medisinutdanningen ved Medical Academy Lübeck/University of Kiel i 1973. I 1980 startet han som barnelege ved Regionsykehuset i Trondheim, og i 1985 ble han spesialist i pediatri. Her var han sentral i prosessen med å utvikle nyfødtseksjonen ved Barneklinikken på 80-tallet, og startet etter hvert forskning på essensielle fettsyrer i blodet til premature barn.

Vik er også grunnleggeren av Cerebral pareseregisteret i Norge, et register som bla. skal sikre systematisk, likeverdig og forutsigbar oppfølging for pasienter med CP.

Han har vært ansatt som professor i barnesykdommer ved NTNU siden 1998, hvor han har drevet betydelig forskningsaktivitet og hatt betydelige undervisningsoppgaver ved profesjonstudanningen i medisin. Her har han blitt tildelt prisen for “Årets underviser” to ganger og var sentral i etableringen av et eget engelsk semester på medisinstudiet, noe som gjorde utveksling enklere. Fra 2002 til 2006 var han også studiedekan ved Det medisinske fakultet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener kakkerlakk-fabrikk i Kina bør få vitenskapspris

Ved en fabrikk i Sichuan-provinsen avles 6 milliarder kakkerlakker årlig, før de ender sitt liv som hovedingrediens i vidundermedisinen kangfuxin. Rømmer de før de kommer så langt, er det katastrofe, mener professor.

Forsker sier faren er økt for at Iran-avtalen går dukken

Det er økt fare for at Donald Trump skroter atomavtalen med Iran, mener Sverre Lodgaard.

3998 personnummer på avveie ved NTNU

3998 personnummer, adgangskortnummer, PIN-koder og fulle navn lå fritt tilgjengelig for NTNU-ansatte. NTNU varslet ikke de berørte etter Datatilsynets instruks.

NTL vil hindre at det blir noe av foretaksmodellen

- Vi sier klart nei til å gå fra forskning til faktura og vil ikke flytte makta fra politikere til styrene, sier Kjersti Barsok i NTL.