Mistanke om forskningsjuks på Høgskolen i Østfold

En forsker ved Høgskolen i Østfold er mistenkt for å ha jukset i et forskningsprosjekt. Rektor ved skolen beklager hendelsen.

Mistanken oppsto i forbindelse med en kvalitetskontroll av et forskningsprosjekt, opplyste rektor Hans Blom ved Høgskolen i Østfold på en pressekonferanse i 13-tiden fredag.

De mistenker en forsker for å ha håndtert deler av datamaterialet i et forskningsprosjekt på en «ureglementert måte». Prosjektet er et samarbeid på tvers av fylker.

– Høgskolen beklager at vi har kommet i en situasjon som dette. Vi tar mistanken med største alvor og har reagert raskt for å få den nødvendige oversikt før vi kan trekke en konklusjon, skriver høyskolen i en pressemelding.

De arbeider nå for å finne ut hva som har skjedd og vil komme med en konklusjon i august.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Å glemme krever altså arbeid»

Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator, som etterlyser et «Thermodynamics of Innovations.»

Universiteter som foretak: Motstanden brer seg

I et opprop går Forskerforbundet ut mot Regjeringens åpning for å innføre foretaksmodellen ved landets universiteter og høgskoler. De er ikke alene om å markere motstand.

Ytring:

Forskerforbundet sier nei til foretaksmodell

Forskerforbundet, både nasjonalt og ved NTNU, går imot en organisering av universiteter og høyskoler som foretak.

Mener regjeringen legger regningen på studentene

Med revidert statsbudsjett kom også økte kostnadsrammer og tilskudd til bygging av studentboliger. Men leder Thomas K. Eriksen i Velferdstinget mener det i praksis vil bli dyrere for studentene.