ERC Starting Grant:

Ung NTNU-forsker tildelt viktig stipend

- Å få en sånn anerkjennelse er selvfølgelig helt fantastisk for en ung forsker, sier May-Britt Tessem.
ERC-midlene skal brukes til å forske på prostatakreft: Hvordan skille de aggressive typene fra de mindre aggressive?
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

ERC-midlene skal brukes til å forske på prostatakreft: Hvordan skille de aggressive typene fra de mindre aggressive? Foto: Sølvi W. Normannsen

Tessem er tilknyttet MR-gruppen på Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk og  er tildelt ERC Starting Grant på 1,5 millioner euro for sin forskning på biomarkører for bedre diagnostisering og behandling av prostatakreft.

Ifølge en pressemelding fra NTNU er hun den første personen som får denne tildelingen etter å ha hatt hele sitt karriereløp ved NTNU.

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

- Det betyr at folk rundt meg, og også resten av Europa, tror veldig på det jeg gjør og det er voldsomt motiverende for en videre karriere innen forskning, sier Tessem i pressemeldingen.

Stipendet fordeles på fem år, og skal brukes til å finne kliniske, diagnostiske markører for å skille de aggressive fra de mindre aggressive typene av prostatakreft, noe som vil gjøre både diagnose og behandling mer persontilpasset. Dette skal gjøres ved å undersøke vevsprøver fra rundt 1000 pasienter i biobanker ved NTNU og St. Olavs hospital.

Forsker May-Britt Tessem ved Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Forsker May-Britt Tessem ved Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk Foto: Sølvi W. Normannsen

 

«Dette er svært viktig arbeid da det per i dag er mye overbehandling av prostatakreft, med for enkelte svært alvorlige bivirkninger livet ut, samtidig som enkelte svært aggressive typer av prostatakreft overses med dagens diagnoseverktøy og metoder» heter det i pressemeldingen.

Tessem skal samarbeide med forskere fra Maastricht i Nederland, Münster i Tyskland og Sintef i Trondheim i prosjektet.

Forskeren trekker frem langtidsperspektivet som viktig for den videre forskningen da grunnforskning ofte krever lengre tid enn det som er mulig med varigheten på mange av dagens utlysninger.

En av NTNUs sentrale målsettinger, blant annet gjennom NTNU Toppforskning, er nettopp å få flere stipend fra det europeiske forskningsrådet - de såkalte ERC-stipendene.

LES OGSÅ: Startet professorskole i håp om å få drømmejobben

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.