Technoports leder Lars Iversen går av:

Kritiserer styret for å ha for lave ambisjoner

Etter bare drøyt ett år i sjefsstolen sier Technoport-sjef Lars Iversen takk for seg.
Technoport skal stimulere til innovasjon, blant annet gjennom sitt årlige arrangement med samme navn.  
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Technoport skal stimulere til innovasjon, blant annet gjennom sitt årlige arrangement med samme navn.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Jeg har et høyere ambisjonsnivå for Technoport enn hva styret vårt har. Det er grunnen til at jeg nå har valgt å si opp, sier Iversen til Adresseavisen (+).

Iversen ga styret og ansatte beskjed om at han slutter tirsdag. Han fortsetter ut oppsigelsestiden, og sier at han  brenner for Technoport, som er en X-faktor ingen andre regioner har og som hele Trondheim bærer frukter av. Iversen sier til avisa at organisasjonen har et fantastisk team og en kraftsamling av aktører i ryggen. Målet med Technoport er å stimulere til innovasjon ved å organisere arrangementer for entreprenører, investorer, bedriftsledere, studenter, forskere og drømmere.

- Vi har ennå bare sett begynnelsen av hva Technoport kan være, sier Iversen.

Han sier beslutningen er veloverveid men er foreløpig ikke presis på hva han og styret i Technoport er uenige om.

- Det handler om veien videre, ikke hvor vi skal, sier han.

Styreleder Nina Udnes Tronstad i Technoport sier at det alltid er synd når en daglig leder slutter.

- Når Lars nå har valgt å gjøre det, vet jeg at han har tenkt nøye gjennom saken, sier hun til Adresseavisen.

LES OGSÅ: NTNU gir 10 millioner til Technoport

LES OGSÅ: NTNU-professor ble kåret til årets kvinnelige entreprenør

Foreningen går umiddelbart i gang med en ny rekrutteringsprosess. Technoport eies av åtte partnere: NTNU, Enova, Innovasjon Norge, Sintef, Trondheim kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Statoil og Sparebank 1 SMN.

Foreningen står bak arrangementer som Starmus-festivalen, oppfinnerfestivalen Maker Faire, Ocean Week, Trondheim Playground og Technoports årlige konferanse med samme navn.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.