Technoports leder Lars Iversen går av:

Kritiserer styret for å ha for lave ambisjoner

Etter bare drøyt ett år i sjefsstolen sier Technoport-sjef Lars Iversen takk for seg.
Technoport skal stimulere til innovasjon, blant annet gjennom sitt årlige arrangement med samme navn. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Technoport skal stimulere til innovasjon, blant annet gjennom sitt årlige arrangement med samme navn. Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Jeg har et høyere ambisjonsnivå for Technoport enn hva styret vårt har. Det er grunnen til at jeg nå har valgt å si opp, sier Iversen til Adresseavisen (+).

Iversen ga styret og ansatte beskjed om at han slutter tirsdag. Han fortsetter ut oppsigelsestiden, og sier at han  brenner for Technoport, som er en X-faktor ingen andre regioner har og som hele Trondheim bærer frukter av. Iversen sier til avisa at organisasjonen har et fantastisk team og en kraftsamling av aktører i ryggen. Målet med Technoport er å stimulere til innovasjon ved å organisere arrangementer for entreprenører, investorer, bedriftsledere, studenter, forskere og drømmere.

- Vi har ennå bare sett begynnelsen av hva Technoport kan være, sier Iversen.

Han sier beslutningen er veloverveid men er foreløpig ikke presis på hva han og styret i Technoport er uenige om.

- Det handler om veien videre, ikke hvor vi skal, sier han.

Styreleder Nina Udnes Tronstad i Technoport sier at det alltid er synd når en daglig leder slutter.

- Når Lars nå har valgt å gjøre det, vet jeg at han har tenkt nøye gjennom saken, sier hun til Adresseavisen.

LES OGSÅ: NTNU gir 10 millioner til Technoport

LES OGSÅ: NTNU-professor ble kåret til årets kvinnelige entreprenør

Foreningen går umiddelbart i gang med en ny rekrutteringsprosess. Technoport eies av åtte partnere: NTNU, Enova, Innovasjon Norge, Sintef, Trondheim kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Statoil og Sparebank 1 SMN.

Foreningen står bak arrangementer som Starmus-festivalen, oppfinnerfestivalen Maker Faire, Ocean Week, Trondheim Playground og Technoports årlige konferanse med samme navn.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Universitetsavisa ansetter journalist

UA lyser ut en hundre prosents stilling som digital nyhetsreporter.

Konflikten ved IHS:

- Fare for utvikling av fryktkultur

- Ledelsen må ta dette på stort alvor, formaner tre professorer ved Institutt for historiske studier. De advarer mot utvikling av fryktkultur ved instituttet.

Ytring:

NTNU styres ikke etter omdømmemålinger

«Vi må være innstilt på at vi også i fremtiden vil få nye bestillinger fra verden rundt oss», skriver rektor Gunnar Bovim i en kommentar til ytringen fra Ronny Kjelsberg og Arve Hjelseth.

Bitter konflikt ved IHS:

Beskylder ledelsen for «illegitim maktbruk»

Professor Kristian Steinnes er sentrum i en bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS). Et varsel om flytting av ham får en gruppe kolleger til å reagere skarpt. – Et uventet og hardt slag, sier Kristian Steinnes om flyttevarselet.