Ny direktør nullstiller omorganisering i SSB

Alle foreslåtte endringer i forskningsavdelingen i Statistisk sentralbyrå blir satt til side, opplyser byråets konstituerte direktør Birger Vikøren.
Stans. – Jeg har ikke tatt stilling til om de kriteriene som ble presentert er riktige eller gale. Det jeg har sagt er at nå tar vi en pause, så starter vi opp igjen arbeidet når vi har fått mer informasjon, sier SSB-sjef Birger Vikøren til NRK.
(Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix)

Stans. – Jeg har ikke tatt stilling til om de kriteriene som ble presentert er riktige eller gale. Det jeg har sagt er at nå tar vi en pause, så starter vi opp igjen arbeidet når vi har fått mer informasjon, sier SSB-sjef Birger Vikøren til NRK. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix

– Det er fordi det er reist bekymring utenfor SSB om SSB er i stand til å levere på viktige samfunnsoppdrag.

– I tillegg har Statistikklovutvalget fått et ekstra mandat om å se på innretningen av forskningen, og i lys av det syntes jeg det var naturlig å ta en liten pustepause når det gjelder organiseringen av forskningsavdelingen, sier Vikøren til NRK.

– Betyr dette at omorganiseringen ikke blir noe av, eller at den er skjøvet frem i tid?

– Det betyr at når Statistikklovutvalget har vært ute på høring, vil arbeidet med å se på prinsipper og kriterier for forskerne starte opp igjen, svarer Vikøren.

Ifølge Vikøren har han hittil ikke tatt stilling til hvilke kriterier som skal ligge til grunn for forskerne i SSB framover.

– Jeg har heller ikke tatt stilling til om de kriteriene som ble presentert er riktige eller gale. Det jeg har sagt er at nå tar vi en pause, så starter vi opp igjen arbeidet når vi har fått mer informasjon, sier han til NRK.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Meklingsfrist ved midnatt:

Eksamen, sensur og opptak går i stå hvis det blir streik

Mens partene i statsoppgjøret forhandler på spreng hos riksmekleren, forbereder 6 200 statsansatte seg på streik fra torsdag morgen. Ved NTNU tar Forskerforbundet og NTL ut over 300 ansatte om meklingen ikke fører frem.

- Universitetene må ta ansvar for seksuell trakassering av studenter

Marianne Synnes (H) i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget reagerer på omfanget undersøkelsen av seksuell trakassering av studenter avdekker.

13.500 studenter har opplevd seksuell trakassering

Én av tjue av norske studenter har opplevd seksuell trakassering, viser en ny undersøkelse. 28 prosent av trakasseringen kommer fra forelesere eller veiledere.

Styringsgruppa for samlokalisering:

Foreslår at samlokalisering ved NTNU utsettes i ett år

Samlokaliseringsprosjektet ved NTNU trykker på pauseknappen.