NTNU ønsker å utvikle ambulansedroner

Førerløse droner med plass til passasjerer kan bli supereffektive ambulanser. Et forskningsprosjekt ved NTNU har nå som mål å utvikle en ambulansedrone.
– Droner vil gi bedre mulighet til å komme raskt fram til et skadested og frakte pasientene bort, sier professor Mohammad Derawi.
(Foto: NTNU)

– Droner vil gi bedre mulighet til å komme raskt fram til et skadested og frakte pasientene bort, sier professor Mohammad Derawi. Foto: NTNU

Førerløse droner med plass til passasjerer kan bli virkelighet innen få år. i Dubai testes i dag taxi-droner, i Norge vil forskere utvikle ambulansedroner, skriver Gemini.

Superraske

– Droner vil gi bedre mulighet til å komme raskt fram til et skadested og frakte pasientene bort, sier professor Mohammad Derawi til Gemini.no.

Han leder prosjektet ved NTNU i Gjøvik der man ønsker å utvikle en norsk ambulansedrone med plass til to passasjerer.

En drone kan ta med seg utstyr og medisiner til et skadested. Og altså en lege som kan følge en pasient til sykehus.

Derawi peker på at en drone har store fordeler framfor helikoptre fordi de kommer lett fram og kan lande på vanskelig tilgjengelige steder. De er førerløse og fjernstyres.

Et supplement

Droner kommer – i hvert fall ikke foreløpig – å erstatte helikoptre, men være et supplement.

Forskerprosjektet er avhengig av penger og søker både prosjektmidler og investorer.

LES OGSÅ: NTNU-professor Mohammad Derawi er landets yngste

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

En drone kan ta med seg utstyr og medisiner til et skadested. Og altså en lege som kan følge en pasient til sykehus. Da må den være en god del større enn denne illustrasjonsdronen.
(Foto: Dag Hellesund, På Høyden)

En drone kan ta med seg utstyr og medisiner til et skadested. Og altså en lege som kan følge en pasient til sykehus. Da må den være en god del større enn denne illustrasjonsdronen. Foto: Dag Hellesund, På Høyden

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.