Stadig flere bedrifter får skattefradrag for forskning

Norske bedrifter fikk skattefradrag for over 7.600 utviklings- og forskningsprosjekter gjennom Skattefunn-ordningen i fjor.
– De bedriftene som benytter seg av skattefradraget for forskning og utvikling, skaper flere arbeidsplasser, sier statsminister Erna Solberg (H). (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

– De bedriftene som benytter seg av skattefradraget for forskning og utvikling, skaper flere arbeidsplasser, sier statsminister Erna Solberg (H). Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det er en økning på 10 prosent fra året før. Til sammen er det snakk om prosjektkostnader på 31 milliarder kroner, der det offentlige bidrar med skattefradrag på i alt 5,6 milliarder kroner.

– Skal vi lykkes med å skape et bærekraftig velferdssamfunn trenger vi et næringsliv som investerer i forskning og utvikling. Skattefunn bidrar til at bedriftene investerer mer i forskning og utvikling, og vi ser at de som benytter ordningen, skaper flere arbeidsplasser, sier statsminister Erna Solberg (H) i en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Det er Forskningsrådet som har ansvar for ordningen, som skal være enkel og ubyråkratisk og særlig treffe små og mellomstore bedrifter.

Det er en økning i alle fylker og sektorer, med unntak av underholdning og olje- og gassektoren. Sistnevnte er likevel blant de største næringene i ordningen, sammen med IKT og marin sjømat.

Regjeringen gleder seg særlig over at det er en høy vekst i Rogaland og Aust-Agder, som begge har vært rammet av oljekrisen.

Skattefunn-ordningen ble først opprettet i 2002. En analyse fra 2016, utarbeidet av Statistisk sentralbyrå, viste at 1 million kroner i støtte hadde skapt i underkant av to nye årsverk og 1,8 millioner kroner i økt årlig verdiskapning, når effekten ble målt etter tre år.

Regjeringen har bestilt en evaluering av ordningen, skal legges fram i løpet av året.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.

Ytring:

Et steg nærmere Nordens beste studieby?

Trondheim kommune lover å stille med 7,5 millioner kroner til å rassikre Nidelva, gitt at NTNU også bidrar med penger. De pengene må komme raskt, skriver inn- og utgående styreledere i StudbyTrondheim.