Norges 50 fremste teknologikvinner skal kåres

NHOs forening for teknologi- og kunnskapsbedrifter, Abelia, kårer Norges 50 fremste teknologikvinner på kvinnedagen.
Abelia kårer Norges 50 fremste teknologikvinner.
(Foto: Skjermdump fra Abelias forside)

Abelia kårer Norges 50 fremste teknologikvinner. Foto: Skjermdump fra Abelias forside

– Skal vi møte fremtidens behov for teknologisk kompetanse må vi ha med flere kvinner, sier Abelia-sjef Håkon Haugli.

Ny teknologi er viktig for å løse vår tids største utfordringer og norsk næringsliv trenger problemløsere av begge kjønn for å lykkes, skriver foreningen på sine nettsider.

– Vi mener det er viktig å synliggjøre disse kvinnene og vise det store mangfoldet i hva man kan jobbe med om man velger en utdanning innen teknologi. Vi vet at synlige rollemodeller er essensielt for å sikre rekrutteringen, sier styreleder Kristine H. Næss i Oda-Nettverk.

Kvinner utgjør kun 26 prosent av de ansatte og 17 prosent av topplederne i IT-næringen. Samtidig øker behovet for IT-kompetanse.

– Hvis vi skal tiltrekke oss de beste, kan vi ikke bare rekruttere fra halve befolkningen, sier Haugli.

Kåringen, som finner sted torsdag, er en del av Star-programmet som skal øke antallet kvinner i IT-næringen generelt og blant IT-ledere spesielt. I juryens kriterier er det fastslått at kandidatene skal være fra næringslivet, og at de skal jobbe med direkte verdiskapende oppgaver som for eksempel salg, utvikling og produksjon.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.

Ytring:

Et steg nærmere Nordens beste studieby?

Trondheim kommune lover å stille med 7,5 millioner kroner til å rassikre Nidelva, gitt at NTNU også bidrar med penger. De pengene må komme raskt, skriver inn- og utgående styreledere i StudbyTrondheim.