UiO: Livsvitenskap

Simon G. Møller blir direktør for UiOs største satsing noensinne

Etter to utlysningsrunder har UiO nå tilsatt ny direktør for UiO:Livsvitenskap.
SØKTE TO GANGER: Simon Møller og forskningsdekan på OD-fakultetet Linda Hildegard Bergersen var de eneste som søkte direktørstillingen begge gangene den ble lyst ut.
Foto: Ratio arkitekter / UiO
(Foto: Montasje, Uniforum)

SØKTE TO GANGER: Simon Møller og forskningsdekan på OD-fakultetet Linda Hildegard Bergersen var de eneste som søkte direktørstillingen begge gangene den ble lyst ut. Foto: Ratio arkitekter / UiO Foto: Montasje, Uniforum

Professor og viserektor Simon G. Møller på St. John´s University i New York er tilsatt i stillingen som direktør for UiO: Livsvitenskap. Det skriver UiO i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen har Møller bred ledererfaring fra kunnskapsbaserte og innovative miljøer.

Søkte begge gangene

Direktørstillingen har stått tom helt siden tidligere direktør Finn Eirik Johansen sluttet i juli 2017. Etter dette har stillingen vært lyst ut to ganger. I første runde, høsten 2017, valgte UiO å stanse prosessen få dager etter at søknadsfristen gikk ut. Begrunnelsen var at de trengte mer tid til å se på helheten i satsingen.

LES OGSÅ: Dette vil rektoratet med livsvitenskapsdirektøren

Da tenkepausen var over, ble stillingen lyst ut på ny med omtrent samme profil som ved første utlysning. Simon Møller og forskningsdekan på OD-fakultetet Linda Hildegard Bergersen var de eneste to søkerne som søkte begge gangene.

I september i fjor fortalte Bergersen i Uniforum at hun hadde stått på rektor sin utvalgte liste over personer som ble sterkt oppfordret til å søke. Men det var altså Møller som til slutt ble tilbudt stillingen.

Største satsing noensinne

Opprinnelig skulle direktøren tilsettes på universitetsstyrets møte 13. mars. Styret var imidlertid ikke fornøyd med begrunnelsen for innstillingen, og sendte saken i retur.

Livsvitenskap er Universitetet i Oslos (UiOs) største satsing noensinne. Det overordnede målet for satsingen er ifølge UiO: Livsvitenskaps egne nettsider å bringe sammen spisskompetanse fra medisin, biologi, fysikk, kjemi, farmasi, matematikk, statistikk, informatikk og en rekke andre fag, inkludert samfunnsvitenskapelige og humanistiske fag. Dette for å skape tverrfaglig forskning og utdanning som gir ny kunnskap, nye ideer og betydelig innovasjon innen livsvitenskap.

Det er antatt at UiOs nye bygg for livsvitenskap kan stå ferdig i Gaustadbekkdalen i 2023.

Finn Eirik Johansen er styreleder for UiO: Livsvitenskap. Han tok over oppgaven etter Svein Stølen, da Stølen ble rektor.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU sperrer epost for Mac-brukere

Etter over en uke med enorme epostproblemer på NTNU har IT-avdelingen torsdag sperret for bruk av epost på Mac.

Eksamenstabbe rammet medisinstudenter

En menneskelig feil førte til at tredjeårs medisinstudenter ved NTNU kunne lese seg fram til fasit på en del av eksamensoppgavene. Studenter og fakultetsledelse har sittet i møte torsdag formiddag for å finne løsning.

Partene enige - streiken avblåst

Partene i statsoppgjøret bekrefter at de er enige, og streiken er avverget.

UiO må spare 100 millioner

Universitetet i Oslo må antakelig kutte om lag 100 millioner kroner i rammen kommende år. Ved andre universiteter og høgskoler er underforbruk blitt årsak til bekymring for Kunnskapsdepartementet.