Kåring: UiO blant Europas mest nyskapende

Universitetet i Oslo (UiO) er verdens 32. mest nyskapende universitet, ifølge en kåring utført av Reuters.
Stolt nå. Svein Stølen konstaterer at han er rektor ved verdens 32. mest nyskapende universitet.
(Foto: Tore Oksholen)

Stolt nå. Svein Stølen konstaterer at han er rektor ved verdens 32. mest nyskapende universitet. Foto: Tore Oksholen

(En tidligere versjon meldte at UiO er 32. mest nyskapende i verden. Det er feil.)

Universitetet er den eneste norske utdanningsinstitusjonen som får plass på kåringen, der bare niendeplassen til Danmarks tekniske universitet overgår UiO i Norden.

LES OGSÅ: Rektors blogg - Innovative UiO

– Rangeringen er en bekreftelse på at UiO har innovative forskere, og på at det er et innovasjonssystem rundt universitetet som virker, sier Svein Stølen, rektor ved UiO, i en pressemelding fredag.

Stølens universitet var ikke nevnt i  fjorårets utgave av kåringen , som i år plasserer det belgiske lærestedet KU Leuven aller øverst. Kåringen er basert på kriterier som utvikling av ny teknologi, samarbeid med næringslivet og antall henvisninger i forskningsartikler.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

- Jeg tror ikke folk aner hvor mye festing det er på campus

I snitt er det snaut seks fester med alkohol på NTNU hver dag. - Trondheim er studentby nummer én, og da blir det raskt sånn, sier faglederen for NTNU Vakt og service.

Medarbeidersamtalen ble tatt i Nidelva

Da sjefen gav medarbeiderne makten til å bestemme lokasjon for årets medarbeidersamtale, fikk Egil Galaaen Gjølme en spesiell idé.

Sensurfrist:

Stend det verkeleg so bra til?

Studentane må være bra nøgde med studieprogrammet sitt når det er sensurfristen som opptek dei, skriv Lars Lundheim i denne ytringen.

Rektor ved Nord avgår:

- Valgte selv å gå av

Bjørn Olsen varslet fredag ettermiddag at han fratrer som rektor ved Nord universitet. Han går av på dagen, og han går etter eget ønske.