Klar for Ocean Week

Det er duket for både store foredragsholdere og intensive workshops når den fjerde utgaven av Ocean Week denne uka går av stabelen. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen entrer talerstolen mandag formiddag.
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen skal legge fram regjeringens havstrategi som en av de første postgene på programmet. Bildet er fra Trøndelagskonferansen i fjor.
(Foto: Tore Oksholen)

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen skal legge fram regjeringens havstrategi som en av de første postgene på programmet. Bildet er fra Trøndelagskonferansen i fjor. Foto: Tore Oksholen

På programmet står blant annet postene Norge som sjønasjon, autonome skip og plastworkshop. Torbjørn Røe Isaksen, Jonas Gahr Støre og Kjersti Buaas er blant de som kommer for å fortelle og debattere.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

Direktør Ingrid Schjølberg for NTNU Havrom har på forhånd gått ut og reklamert for tematikken plast, som har blitt ett hett tema i Norge etter at en hval med magen full av plastposer strandet og satte i gang en stor debatt.

LES OGSÅ: - Vi vet mindre om havet enn om verdensrommet

Mange nordmenn har de siste ukene vært ute og plukket søppel langs strender og stier, og enkelte har til og med gjort det til en treningstrend.

– Det er besnærende å tenke seg at løsningen på en del av plastproblemet kanskje kan ligge hos havet selv, sier Schjølberg.

LES OGSÅ: Tror på automatisert maritim transport

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mekling på overtid i statsoppgjøret – ansatte møter på jobb

Mer enn seks timer etter at fristen gikk ut, forhandles det fremdeles om lønnsoppgjøret i staten. LO Stats streikeklare medlemmer møter på jobb torsdag morgen.

Meklingsfrist ved midnatt:

Eksamen, sensur og opptak går i stå hvis det blir streik

Mens partene i statsoppgjøret forhandler på spreng hos riksmekleren, forbereder 6 200 statsansatte seg på streik fra torsdag morgen. Ved NTNU tar Forskerforbundet og NTL ut over 300 ansatte om meklingen ikke fører frem.

- Universitetene må ta ansvar for seksuell trakassering av studenter

Marianne Synnes (H) i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget reagerer på omfanget undersøkelsen av seksuell trakassering av studenter avdekker.

13.500 studenter har opplevd seksuell trakassering

Én av tjue av norske studenter har opplevd seksuell trakassering, viser en ny undersøkelse. 28 prosent av trakasseringen kommer fra forelesere eller veiledere.