Klar for Ocean Week

Det er duket for både store foredragsholdere og intensive workshops når den fjerde utgaven av Ocean Week denne uka går av stabelen. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen entrer talerstolen mandag formiddag.
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen skal legge fram regjeringens havstrategi som en av de første postgene på programmet. Bildet er fra Trøndelagskonferansen i fjor.
(Foto: Tore Oksholen)

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen skal legge fram regjeringens havstrategi som en av de første postgene på programmet. Bildet er fra Trøndelagskonferansen i fjor. Foto: Tore Oksholen

På programmet står blant annet postene Norge som sjønasjon, autonome skip og plastworkshop. Torbjørn Røe Isaksen, Jonas Gahr Støre og Kjersti Buaas er blant de som kommer for å fortelle og debattere.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

Direktør Ingrid Schjølberg for NTNU Havrom har på forhånd gått ut og reklamert for tematikken plast, som har blitt ett hett tema i Norge etter at en hval med magen full av plastposer strandet og satte i gang en stor debatt.

LES OGSÅ: - Vi vet mindre om havet enn om verdensrommet

Mange nordmenn har de siste ukene vært ute og plukket søppel langs strender og stier, og enkelte har til og med gjort det til en treningstrend.

– Det er besnærende å tenke seg at løsningen på en del av plastproblemet kanskje kan ligge hos havet selv, sier Schjølberg.

LES OGSÅ: Tror på automatisert maritim transport

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Universitetet i Tromsø:

Student fikk ikke medhold i retten

En sykepleiestudent i Tromsø gikk rettens vei etter å ha blitt utestengt fra praksisopplæring og klinisk undervisning i sykepleie, men fikk ikke medhold i Nord-Troms tingrett.

- Jeg tror ikke folk aner hvor mye festing det er på campus

I snitt er det snaut seks fester med alkohol på NTNU hver dag. - Trondheim er studentby nummer én, og da blir det raskt sånn, sier faglederen for NTNU Vakt og service.

Medarbeidersamtalen ble tatt i Nidelva

Da sjefen gav medarbeiderne makten til å bestemme lokasjon for årets medarbeidersamtale, fikk Egil Galaaen Gjølme en spesiell idé.

Sensurfrist:

Stend det verkeleg so bra til?

Studentane må være bra nøgde med studieprogrammet sitt når det er sensurfristen som opptek dei, skriv Lars Lundheim i denne ytringen.