Klar for Ocean Week

Det er duket for både store foredragsholdere og intensive workshops når den fjerde utgaven av Ocean Week denne uka går av stabelen. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen entrer talerstolen mandag formiddag.
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen skal legge fram regjeringens havstrategi som en av de første postgene på programmet. Bildet er fra Trøndelagskonferansen i fjor.
(Foto: Tore Oksholen)

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen skal legge fram regjeringens havstrategi som en av de første postgene på programmet. Bildet er fra Trøndelagskonferansen i fjor. Foto: Tore Oksholen

På programmet står blant annet postene Norge som sjønasjon, autonome skip og plastworkshop. Torbjørn Røe Isaksen, Jonas Gahr Støre og Kjersti Buaas er blant de som kommer for å fortelle og debattere.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

Direktør Ingrid Schjølberg for NTNU Havrom har på forhånd gått ut og reklamert for tematikken plast, som har blitt ett hett tema i Norge etter at en hval med magen full av plastposer strandet og satte i gang en stor debatt.

LES OGSÅ: - Vi vet mindre om havet enn om verdensrommet

Mange nordmenn har de siste ukene vært ute og plukket søppel langs strender og stier, og enkelte har til og med gjort det til en treningstrend.

– Det er besnærende å tenke seg at løsningen på en del av plastproblemet kanskje kan ligge hos havet selv, sier Schjølberg.

LES OGSÅ: Tror på automatisert maritim transport

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

- Jeg er ikke bekymret for den akademiske friheten ved NTNU

«Universitetsledelsen skal aldri opptre på en måte som fører til selvsensur», slår SU-dekan Marit Reitan fast i dette intervjuet.

Mener NTNUs akademiske frihet blir innskrenket

NTNU får flengende kritikk av Kristian Gundersen for sin håndtering av kontroversen omkring nettstedet Resetts intervju med Øyvind Eikrem. Han får delvis følge av Anine Kierulf. Begge er kritiske til dekan Marit Reitans bruk av begrepet «ytringsansvar.»

Professor leverte bok for sent, ilagt 2250 euro i bot

En tysk psykologiprofessor er ilagt en bot på 2.250 euro for å ha levert tilbake 50 bøker til høyskolens bibliotek for sent. Saken har nå havnet i retten.

Norce-tilsette mistar millionar i pensjon

Ei gruppe tilsette i Norce protester mot den nye pensjonsordninga deira, som eldre arbeidstakarar taper pengar på.