Klar for Ocean Week

Det er duket for både store foredragsholdere og intensive workshops når den fjerde utgaven av Ocean Week denne uka går av stabelen. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen entrer talerstolen mandag formiddag.
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen skal legge fram regjeringens havstrategi som en av de første postgene på programmet. Bildet er fra Trøndelagskonferansen i fjor.
(Foto: Tore Oksholen)

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen skal legge fram regjeringens havstrategi som en av de første postgene på programmet. Bildet er fra Trøndelagskonferansen i fjor. Foto: Tore Oksholen

På programmet står blant annet postene Norge som sjønasjon, autonome skip og plastworkshop. Torbjørn Røe Isaksen, Jonas Gahr Støre og Kjersti Buaas er blant de som kommer for å fortelle og debattere.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

Direktør Ingrid Schjølberg for NTNU Havrom har på forhånd gått ut og reklamert for tematikken plast, som har blitt ett hett tema i Norge etter at en hval med magen full av plastposer strandet og satte i gang en stor debatt.

LES OGSÅ: - Vi vet mindre om havet enn om verdensrommet

Mange nordmenn har de siste ukene vært ute og plukket søppel langs strender og stier, og enkelte har til og med gjort det til en treningstrend.

– Det er besnærende å tenke seg at løsningen på en del av plastproblemet kanskje kan ligge hos havet selv, sier Schjølberg.

LES OGSÅ: Tror på automatisert maritim transport

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UiO verdas 62. beste universitet

Shanghai-rankinga plasserer Universitetet i Oslo som nummer 62 av dei beste universiteta i verda. NTNU er mellom dei 101 og 150 beste.

Arendalsuka:

- Foretaksmodellen blir ikke noe av

Arendal: Det er SP-politiker og tidligere styreleder ved NTNU Marit Arnstads vurdering etter de siste rundene i debatten omkring Regjeringens såkalte mulighetsstudie. Hans Petter Graver deler Arnstads vurdering. Men Nybø vil la utredningsarbeidet gå sin gang.

- Det er ikke sånn at alle trives på et kontor

Det var naturlig nok uenigheter da forskernes eget fagforbund inviterte til en diskusjon om hvorvidt de skal få beholde sine kontorer og bokhyller.

Rotter i realfagskantina - stengt på ubestemt tid

Kan ha kommet seg inn i forbindelse med ombyggingsarbeid.