Sintef-spinoff fikk Forskningsrådets innovasjonspris

Innovasjonsprisen til Norges forskningsråd ble utdelt under Arendalsuka tirsdag.
F.v.: John-Arne Røttingen, Henrik Schumann-Olsen og Torbjørn Røe Isaksen var i oppmerksomhetens sentrum etter at innovasjonsprisen til Norsk Forskningsråd ble utdelt tirsdag. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

F.v.: John-Arne Røttingen, Henrik Schumann-Olsen og Torbjørn Røe Isaksen var i oppmerksomhetens sentrum etter at innovasjonsprisen til Norsk Forskningsråd ble utdelt tirsdag.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

- Norge har en unik posisjon og mulighet til å ta en viktig rolle innen grønn og bærekraftig industri. Med langsiktig satsing på forskning og innovasjon har Zivid utviklet et 3D-kamera som gir helt nye muligheter i industrien. Prisen er vel fortjent, sa næringsminister Torbjørn Røe Isaksen da han delte ut prisen i dag.

Tilstede for å ta i mot prisen var Henrik Schumann-Olsen.Zivid ble startet av Schumann-Olsen og kollegaen Øystein Skotheim i 2015 da begge var ansatt i Sintef.


Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Gir roboter bedre syn

- Dette er stort for oss. Stort for alle som jobber i Zivid. Jeg må takke alle som har støttet oss økonomisk oppovar, sa Schumann-Olsen da han mottok prisen.

- Det vi har laget er rett og slett en robot som ser godt. Roboter har lenge sett veldig dårlig, men vi har utviklet et 3D-kamera som gjør at de ser godt nok til å utføre oppgaver som tidligere var umulig, sa han.

- Vi har allerede kunder fra hele verden, og har nylig etablert et salgskontor i USA. Det føles bra at de årene vi har brukt på forskning og utvikling viser seg å gi avkastning, sa Schumann-Olsen.

Halv million kroner

Innovasjonsprisen er på en halv million kroner og gis årlig til en virksomhet som har utmerket seg med «eksepsjonelt god utnyttelse av forskningsresultater og på den måten skapt forskningsbasert innovasjon».

- Zivid er et godt eksempel på at langsiktig satsing på forskning og innovasjon gir verdiskapning og nye bedriftsetableringer, sier John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Norsk Forskningsråd.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.