Sintef-spinoff fikk Forskningsrådets innovasjonspris

Innovasjonsprisen til Norges forskningsråd ble utdelt under Arendalsuka tirsdag.
F.v.: John-Arne Røttingen, Henrik Schumann-Olsen og Torbjørn Røe Isaksen var i oppmerksomhetens sentrum etter at innovasjonsprisen til Norsk Forskningsråd ble utdelt tirsdag.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

F.v.: John-Arne Røttingen, Henrik Schumann-Olsen og Torbjørn Røe Isaksen var i oppmerksomhetens sentrum etter at innovasjonsprisen til Norsk Forskningsråd ble utdelt tirsdag. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

- Norge har en unik posisjon og mulighet til å ta en viktig rolle innen grønn og bærekraftig industri. Med langsiktig satsing på forskning og innovasjon har Zivid utviklet et 3D-kamera som gir helt nye muligheter i industrien. Prisen er vel fortjent, sa næringsminister Torbjørn Røe Isaksen da han delte ut prisen i dag.

Tilstede for å ta i mot prisen var Henrik Schumann-Olsen.Zivid ble startet av Schumann-Olsen og kollegaen Øystein Skotheim i 2015 da begge var ansatt i Sintef.


Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Gir roboter bedre syn

- Dette er stort for oss. Stort for alle som jobber i Zivid. Jeg må takke alle som har støttet oss økonomisk oppovar, sa Schumann-Olsen da han mottok prisen.

- Det vi har laget er rett og slett en robot som ser godt. Roboter har lenge sett veldig dårlig, men vi har utviklet et 3D-kamera som gjør at de ser godt nok til å utføre oppgaver som tidligere var umulig, sa han.

- Vi har allerede kunder fra hele verden, og har nylig etablert et salgskontor i USA. Det føles bra at de årene vi har brukt på forskning og utvikling viser seg å gi avkastning, sa Schumann-Olsen.

Halv million kroner

Innovasjonsprisen er på en halv million kroner og gis årlig til en virksomhet som har utmerket seg med «eksepsjonelt god utnyttelse av forskningsresultater og på den måten skapt forskningsbasert innovasjon».

- Zivid er et godt eksempel på at langsiktig satsing på forskning og innovasjon gir verdiskapning og nye bedriftsetableringer, sier John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Norsk Forskningsråd.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ny rapport: 9 av 10 masterstudenter får relevant jobb

Langt de fleste som tar masterutdanning har etter få år en jobb som krever kompetansen deres. Andelen som ikke hadde trengt master varierer mellom faggruppene. 

Studenters helsedata lå åpent tilgjengelig på NTNU-nett

En tabbe førte til at studenters helsedata lå åpent tilgjengelig på NTNUs intranett i to år før man oppdaget hva som hadde skjedd.

Stort engasjement for nybygget ved Studentersamfundet

Nybyggkomiteen ved Studentersamfundet har fått inn over 1500 forslag fra medlemmer og frivillige på hvordan det nye bygget skal se ut. Torsdag kveld blir tre ferdige forslag avduket på huset.

Ytring:

Campus… men hva så?

«Også vi tapere må avslutte Campus-saken, f.eks. ved å gråte noen tårer over forsømte muligheter», skriver professor emeritus Arne b. Johansen i denne ytringen.