Bok om stedsans slår an i utlandet

«Jakten på stedsansen» av Unni Eikeseth blir nå gitt ut av flere utenlandske forlag.
Stor internasjonal interesse for forskningen til May-Britt Moser og Edvard Moser. Nå er «Jakten på stedsansen» solgt til utenlandske forlag.  
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Stor internasjonal interesse for forskningen til May-Britt Moser og Edvard Moser. Nå er «Jakten på stedsansen» solgt til utenlandske forlag.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

Boka handler om den banebrytende forskningen til May-Britt og Edvard Moser, som resulterte i at de fikk nobelprisen i medisin sammen med John O´ Keefe i 2014.

«No er eg veldig glad altså. Jakten på stedsansen er seld til det engelskpråklege forlaget World Scientific Publishing!», skriver forfatten selv, Unni Eikeseth, på Facebook. Der forteller hun også at boka er kjøpt opp av et polsk forlag.

Eikeseth retter videre en takk til May-Britt Moser som formidlet kontakt med redaktør Rachel Field i World Scientific Publishing.

Redaktør Field skryter boka opp i skyene:

«Edvard and May-Britt Moser have been heroes of mine since I was a university student. It is because of their groundbreaking work that I pursued a career in neuroscience. I am so thrilled that this beautifully written book exists and that others will learn about their incredible life stories and their work, which has revolutionized our understanding of the brain»

Winje Agency har hjulpet til med boksalget, og gjengir uttalelsen fra Rachel Field på sin Facebook-side.

- Viser hvordan forskning foregår

«Forfatter Unni Eikeseth (f. 1974) lykkes godt med å formidle spenningen rundt nye forskningsspørsmål, nye metoder, fantasifulle tekniske løsninger, villspor og klaff på den kronglete veien frem til nye interessante funn», skrev Svein Inge Meland da han i på vårparten anmeldte boka i Universitetsavisa.

Unni Eikeseth 
    
      (Foto: Elin Iversen)

Unni Eikeseth  Foto: Elin Iversen

 

Eikeseth arbeider som universitetslektor ved Institutt for lærerutdanning ved NTNU.

Meland hadde også følgende å si om «Jakten på stedsansen» og Eikeseths formidling:

«Mest av alt har hun greid å dokumentere på en enkel, men grundig, måte hvordan forskningen foregår. Pedagogisk tar hun oss med inn i laboratoriet, beskriver i detalj metodene og levendegjør episoder. Vi blir nesten kjent med forsøksdyrene. Dyreforsøk er kontroversielt tema, men Eikeseth forteller om et miljø som behandler rottene med respekt.»

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener samfunnet taper på at forskerstillinger lyses ut internasjonalt

– Samfunnet investerer i utdannelsen vår, men får lite igjen for pengene når jobbene går til utenlandske søkere, sier Astrid Mork-Jansson ved Universitetet i Stavanger.

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo har troen på løpende vurderinger av ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.