UH-sektoren kan miste adgangen til tusenvis av tidsskrift på nyåret

Avtalene går ut nyttårsaften. Foreløpig er det kun gjort avtale med ett av forlagene.
Vil ansatte og studenter ikke ha adgang til Elseviers tidsskrifter når de kommer på jobb 2. januar? Unit jobber på spreng for å få avtalene i boks med forlagene.  
    
      (Foto: Tor H. Monsen)

Vil ansatte og studenter ikke ha adgang til Elseviers tidsskrifter når de kommer på jobb 2. januar? Unit jobber på spreng for å få avtalene i boks med forlagene.   Foto: Tor H. Monsen

– Det kan være at fra 1. januar har ikke norske institusjoner tilgang til Elsevier sine tidsskrifter, sier Nina Karlstrøm i Unit – Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning til Forskerforum.

De norske forhandlingene nærmer seg sluttinnspurten. Nye avtaler skal inngås med verdens fire største tidsskriftforlag. Forskerforum opplyser at Unit nærmer seg en avtale med ett av forlagene, men Karlstrøm kan ikke fortelle hvilket.

– Vi vet ganske sikkert at vi ikke er ferdige til 31.12, så vi kommer til å forhandle på overtid i år igjen, sier Karlstrøm til avisa.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ingen tvil om fakta i campussaken

«Som naboer til Vestskråningen og primus motor i Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken kan de ha helt legitime interesser imot at universitet skal utvides i deres nabolag. At de er nære naboer er imidlertid høyst relevant for å forstå deres fremstilling av hvordan nye bygg vil påvirke parken» skriver Merete Kvidal i dette innlegget som svar på kritikken fra to byplanleggere.

NTNUere fløy til sammen 1760 ganger rundt jorden i 2018

I fjor reiste NTNU-ansatte jorden rundt til sammen 1.760 ganger. En kampanje skal få de ansatte til å fly mindre.

NTNU-styrelederen slutter i jobben som Hydro-sjef

Svein Richard Brandtzæg gir seg som konsernsjef i Norsk Hydro etter ti år.

Savnet norske begreper - laget ordbok i matematikk

Da det ble vanskelig å føre en samtale på norsk om matematikk, tok ansatte og studenter ved Institutt for matematiske fag grep. Nå er den norsk-engelske ordlisten med nesten 2.000 oversettelser lansert.