UH-sektoren kan miste adgangen til tusenvis av tidsskrift på nyåret

Avtalene går ut nyttårsaften. Foreløpig er det kun gjort avtale med ett av forlagene.
Vil ansatte og studenter ikke ha adgang til Elseviers tidsskrifter når de kommer på jobb 2. januar? Unit jobber på spreng for å få avtalene i boks med forlagene. (Foto: Tor H. Monsen)

Vil ansatte og studenter ikke ha adgang til Elseviers tidsskrifter når de kommer på jobb 2. januar? Unit jobber på spreng for å få avtalene i boks med forlagene. Foto: Tor H. Monsen

– Det kan være at fra 1. januar har ikke norske institusjoner tilgang til Elsevier sine tidsskrifter, sier Nina Karlstrøm i Unit – Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning til Forskerforum.

De norske forhandlingene nærmer seg sluttinnspurten. Nye avtaler skal inngås med verdens fire største tidsskriftforlag. Forskerforum opplyser at Unit nærmer seg en avtale med ett av forlagene, men Karlstrøm kan ikke fortelle hvilket.

– Vi vet ganske sikkert at vi ikke er ferdige til 31.12, så vi kommer til å forhandle på overtid i år igjen, sier Karlstrøm til avisa.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Sensurfrist:

Stend det verkeleg so bra til?

Studentane må være bra nøgde med studieprogrammet sitt når det er sensurfristen som opptek dei, skriv Lars Lundheim i denne ytringen.

Rektor ved Nord avgår:

- Valgte selv å gå av

Bjørn Olsen varslet fredag ettermiddag at han fratrer som rektor ved Nord universitet. Han går av på dagen, og han går etter eget ønske.

Ny regjeringsplattform:

Vil øke investeringene i universitetene

Dette lover regjeringen å gjøre for å styrke utdanning og forskning.

Hydros konsernsjef:

Hva jeg lærte av Alunorte-krisen

Ting kan plutselig endre seg. En stor institusjon som har gått i dypt engasjement i et land et helt annet sted i verden, kan plutselig få det vanskelig. Bare spør Svein Richard Brandtzæg. Hva kan NTNU lære av Norsk Hydros erfaring fra Brasil?