Forskning fra NTNU omtalt i BBC og Fox News

Nyheten om at de viktigste hårene vokser på innsiden av hodet ble blant annet omtalt på nettstedet ”I fucking love science”.
Populært: Nyheeten om at de viktigste hårene vokser på innsiden av skallen. 
        
            (Foto: Kavli-instituttet)

Populært: Nyheeten om at de viktigste hårene vokser på innsiden av skallen.  Foto: Kavli-instituttet

– Det er spesielt forskningen på grønnsaker i verdensrommet som har fått mye medieomtale internasjonalt, sier Nancy Bazilchuk, engelskspråklig journalist hos Gemini Research News. Dette er den engelske utgaven av forskningsmagasinet Gemini. 

Magasinet eies av Sintef og NTNU og når ut til medier utenfor landets grenser.

 Bare i januar har artikler fra Gemini ført til over hundre medieoppslag internasjonalt. I tillegg kommer medieomtalen i Norge. På listen over internasjonale medier er blant annet BBC og Fox News, i følge Anne Sliper Midling i NTNUs kommunikasjonsavdeling.

Foruten saken om grønnsaker for romreiser, har forskning fra Cerg og Kavli instituttet blitt omtalt i flere medier.

https://geminiresearchnews.com/2019/01/staying-fit-can-halve-your-risk-of-heart-attack/

Nyheten fra Kavli om at de viktigste hårene vokser på innsiden av hodet ble blant annet omtalt på nettstedet ”I fucking love science”. På Facebook har denne kanalen 25 millioner følgere.  I tillegg kommer andre sosiale medier.

– Vi har hittil publisert to artikler i uka, men med de økte internasjonale ambisjonene som NTNU har øker vi også takten fremover, sier Bazilchuk. Kriteriene for å lykkes med internasjonal medieomtale er at forskningen har flere gode nyhetspoeng, og at selve forskningspublikasjonen er rykende fersk.

– Hvis det er mer enn tre måneder siden selve publikasjonen ble offentlig så synker mulighetene dramatisk. Det gjelder å være raskt ute, sier Bazilchuk.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.