Rekordmange millioner til innovasjon i offentlig sektor

Kommuner, fylkeskommuner og statlige virksomheter skal samarbeide med forskere om å løse samfunnsutfordringer.
– Det foregår masse god innovasjon i norske kommuner i dag, men bare 15 % av kommunene oppgir at de har samarbeidet med forskere om sin siste innovasjon, sier adm.dir. John-Arne Røttingen i Forskningsrådet.  
        
            (Foto: Espen Halvoren Bjørgan)

– Det foregår masse god innovasjon i norske kommuner i dag, men bare 15 % av kommunene oppgir at de har samarbeidet med forskere om sin siste innovasjon, sier adm.dir. John-Arne Røttingen i Forskningsrådet.   Foto: Espen Halvoren Bjørgan

Det er Forskningsrådet som nå lyser ut 185 millioner kroner til innovasjonsprosjekter i offentlig sektor.

Det er offentlig sektor selv som skal bidra med problemstillingene og gjennom samarbeid med forskere utvikle løsninger på sine egne utfordringer. 

– Nøkkelen til å få mest mulig igjen for innsatsen er å forske med offentlig sektor snarere enn  dem. Det er kommunene selv som kjenner best hvor skoen trykker. Når de samarbeider med forskere om innovasjon blir det lettere å skalere opp og spre gode løsninger, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding

Utlysningen åpner for prosjekter innenfor en rekke temaer fra mange sektorer og tjenesteområder, men prioriterer særlig innovasjon innen helse- og velferdstjenester, utdanningssektoren, transport og digitalisering, skriver Uniforum.

Vil ha dobbelt så mye samarbeid

Fornyelse i offentlig sektor er blant hovedprioriteringene i regjeringens langtidsplan for forskning og høyere utdanning.

Tidligere i år delte Forskningsrådet ut 130 millioner til over 50 kommuner som søkte om innovasjonsprosjekter i fjor høstÅrets utlysning er på rekordhøye 185 millioner kroner.

– Det foregår masse god innovasjon i norske kommuner i dag, men bare 15 % av kommunene oppgir at de har samarbeidet med forskere om sin siste innovasjon. Det tallet burde vært mye høyere og det er akkurat det vi ønsker denne utlysningen vil gjøre noe med, sier direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen i den felles pressemeldingen

En fersk rapport Menon har laget for Forskningsrådet viser at samarbeid mellom forskere og offentlig sektor øker kvaliteten på innovasjonene, fører til at en større del av prosjektene realiseres, øker tilfredsheten blant de ansatte og hever kompetansen til alle involverte.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

En historie om Inspera og eksterne sensorer

Vyene for administrativ effektivisering har gått utover evnen vår til å håndtere kjerneoppgaver.

Forbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter

Privatskoler kan ha urimelige vilkår i kontrakten de tilbyr studenter, advarer Forbrukertilsynet. De ber studenter sette seg nøye inn i kontraktene.

Regelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres

Regjeringen setter i gang et forskningsprosjekt som skal se på om opptakssystemet til høyere utdanning i Norge fungerer godt nok.

OECD:

Norge med minst privat finansiering

Norsk universitets- og høyskolesektor med lavest andel privat finansiering blant OECD-landene.