Én milliard kroner til forskningsmiljøer

16 prosjekter skal jobbe med helseforskning, datahåndtering og bærekraftig matproduksjon.
- Tildelingen på en milliard kroner til topp moderne verktøy for datahåndtering, laboratorier og utstyr bidrar til å øke forskningskapasiteten vår, sier direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Tildelingen på en milliard kroner til topp moderne verktøy for datahåndtering, laboratorier og utstyr bidrar til å øke forskningskapasiteten vår, sier direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det er Forskningsrådet som deler ut én milliard kroner til forskningsmiljøer.

Hensikten med midlene er å gi næringslivet et konkurransefortrinn og bidra til at norske forskningsmiljøer kan hevde seg internasjonalt, opplyser Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

– Tilgang til data og godt utstyr gjør Norge attraktivt for toppforskere og studenter. Nye forskningsanlegg, laboratorier, utstyr og databaser er en viktig del av satsingen vår på forskning og høyere utdanning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Blant dem som får tildelt penger er Norsk institutt for vannforskning, som skal kartlegge miljøet langs kysten.

– Dette er et godt eksempel på at prosjektene som når opp, må ha nasjonal betydning, og være tilgjengelig for næringsliv og forskningsmiljøer over hele landet. Tildelingen på en milliard kroner til topp moderne verktøy for datahåndtering, laboratorier og utstyr bidrar til å øke forskningskapasiteten vår, sier direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet.

Totalt var det 114 konsortier som søkte om til sammen sju milliarder kroner, etter at Forskningsrådet utlyste én milliard kroner forrige høst.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

PST-saken:

Bekymret for stigmatisering av utenlandske NTNU-ere

NTNU-rektor Anne Borg ber om at saken der to iranske NTNU-ansatte er siktet av PST ikke fører til stigmatisering av en hel gruppe ansatte og studenter.

PST etterforsker NTNU-forskere:

Mener universitetene opptrer naivt overfor spiontrussel

- Varsellampene bør begynne å lyse. Naiviteten er bygget inn i grunnholdningene når det gjelder mellomstatlig samarbeid og samkvem i forskerverdenen, sier professor Jo Jakobsen.

En av fem studenter vil ikke ha barn

Hver femte student i Norge vil ikke ha barn, ifølge en undersøkelse. Andelen som ønsker barn blant studenter, er lavere enn i andre grupper, sier forsker.

SPOR-festivalen:

- Krig er et evig dagsaktuelt tema

Noe av den mest gripende kunsten og musikken har oppstått i menneskenes forsøk på å møte krigen og dens grusomheter på andre måter enn med våpen, ifølge førsteamanuensis i klassiske fag ved NTNU, Thea Thorsen.