Én milliard kroner til forskningsmiljøer

16 prosjekter skal jobbe med helseforskning, datahåndtering og bærekraftig matproduksjon.
- Tildelingen på en milliard kroner til topp moderne verktøy for datahåndtering, laboratorier og utstyr bidrar til å øke forskningskapasiteten vår, sier direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Tildelingen på en milliard kroner til topp moderne verktøy for datahåndtering, laboratorier og utstyr bidrar til å øke forskningskapasiteten vår, sier direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det er Forskningsrådet som deler ut én milliard kroner til forskningsmiljøer.

Hensikten med midlene er å gi næringslivet et konkurransefortrinn og bidra til at norske forskningsmiljøer kan hevde seg internasjonalt, opplyser Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

– Tilgang til data og godt utstyr gjør Norge attraktivt for toppforskere og studenter. Nye forskningsanlegg, laboratorier, utstyr og databaser er en viktig del av satsingen vår på forskning og høyere utdanning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Blant dem som får tildelt penger er Norsk institutt for vannforskning, som skal kartlegge miljøet langs kysten.

– Dette er et godt eksempel på at prosjektene som når opp, må ha nasjonal betydning, og være tilgjengelig for næringsliv og forskningsmiljøer over hele landet. Tildelingen på en milliard kroner til topp moderne verktøy for datahåndtering, laboratorier og utstyr bidrar til å øke forskningskapasiteten vår, sier direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet.

Totalt var det 114 konsortier som søkte om til sammen sju milliarder kroner, etter at Forskningsrådet utlyste én milliard kroner forrige høst.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Godkjenner at ny NTNU-rektor kan ansettes for 5,5 år

Planen er at ny rektor for NTNU skal ansettes tidlig i 2020. Kunnskapsdepartementet godkjenner nå at åremålsperioden kan gå fram til 2025.

Kjøper NTNU TTO sin eierandel i NTNU Accel

Selskapet T:Lab kjøper nå NTNU Technology Transfer sin eierandel i NTNU Accel.

Mener utenlandske ansatte vet for lite om norsk arbeidsliv

En utenlandsk ansatt var i Norge i nesten ni år før han fikk vite at det var mulig å søke om lønnsopprykk.

En av fire forskere med innvandrerbakgrunn opplever diskriminering

En ny rapport viser at hver fjerde forsker med innvandrerbakgrunn opplever diskriminering og manglende inkludering. Hver tiende kvinne - uansett bakgrunn- rapporterer om seksuell trakassering.