Spør om forskning kan redde verden

I dag avholder Forskerforbundet sitt årlige forskningspolitiske seminar. De spør om det er realistisk at forskning kan redde verden.
Leder Guro Elisabeth Lind i Forskerforbundet er arrangør av dagens seminar. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Leder Guro Elisabeth Lind i Forskerforbundet er arrangør av dagens seminar.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Forskerforbundet spør hva som må til i form av ressurser og infrastruktur, dersom forskningen skal kunne redde verden.

På programmet i deres årlige forskningspolitiske seminar i Oslo står blant annet oppdatert kunnskap fra FNs klimapanel.

De spør også om oljeforskning er bærekraftig.

I del to av programmet diskuterer deltakerne ansvarlig forskning, forskningsformidling og politikk i en verden med falske nyheter og postfaktuell skepsis.

Hjernekraftprisen 2019 vil bli delt ut under seminaret.

Deltakere på seminaret er blant andre Dag Rune Olsen, rektor ved Universitetet i Bergen, Bård Vegar Solhjell, generalsekretær i WWF Verdens naturfond, John-Arne Røttingen, direktør i Forskningsrådet, seniorforsker Bjørn Samset, Cicero Senter for klimaforskning, Kristoffer Egeberg, ansvarlig redaktør i Faktisk.no og professor Guro Elisabeth Lind, leder i Forskerforbundet.

Følg direktesendingen her.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

NTNUs julehilsen skal være inkluderende

- Selvsagt burde NTNUs julehilsen inkludert tekst, skriver kommunikasjonssjef Siv Anniken Røv i dette svaret til kritikken om at NTNUs musikalske julehilsen ikke var tilpasset døve og hørselshemmede.

- Universitetenes autonomi har aldri vært absolutt

Knut H. Sørensen mener den norske stat er aktiv både på godt og vondt i utformingen av universitetspolitikk, og viser til 16 reforminitiativ de siste 20 årene.

Kronikk:

Slik kan NTNU bli bedre på å ta imot internasjonale studenter

- En ny og ukjent student som ikke snakker norsk havner utrolig fort i en internasjonal boble, skriver forfatterne av denne kronikken, som oppfordrer NTNU til å ta linjeforeningene i bruk i integreringen av studenter fra utlandet.

- En julehilsen som ekskluderer

«Jeg har nå fått NTNUs julehilsen på e-post fra rektor for fjerde gang, og igjen fikk jeg vondt i magen. I år var det ekstra ille, og nå skal jeg forklare hvorfor,» skriver NTNU-stipendiat Toril Ringsø i i denne ytringen.