Spør om forskning kan redde verden

I dag avholder Forskerforbundet sitt årlige forskningspolitiske seminar. De spør om det er realistisk at forskning kan redde verden.
Leder Guro Elisabeth Lind i Forskerforbundet er arrangør av dagens seminar. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Leder Guro Elisabeth Lind i Forskerforbundet er arrangør av dagens seminar.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Forskerforbundet spør hva som må til i form av ressurser og infrastruktur, dersom forskningen skal kunne redde verden.

På programmet i deres årlige forskningspolitiske seminar i Oslo står blant annet oppdatert kunnskap fra FNs klimapanel.

De spør også om oljeforskning er bærekraftig.

I del to av programmet diskuterer deltakerne ansvarlig forskning, forskningsformidling og politikk i en verden med falske nyheter og postfaktuell skepsis.

Hjernekraftprisen 2019 vil bli delt ut under seminaret.

Deltakere på seminaret er blant andre Dag Rune Olsen, rektor ved Universitetet i Bergen, Bård Vegar Solhjell, generalsekretær i WWF Verdens naturfond, John-Arne Røttingen, direktør i Forskningsrådet, seniorforsker Bjørn Samset, Cicero Senter for klimaforskning, Kristoffer Egeberg, ansvarlig redaktør i Faktisk.no og professor Guro Elisabeth Lind, leder i Forskerforbundet.

Følg direktesendingen her.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Medisinstudentene vil tilbake til pasientene

Medisinstudentene mener den pasientnære undervisningen bør starte opp igjen så raskt som mulig. – Det er en stor del av utdanningen vår, sier leder for medisinstudentene,

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.