NTNU-prosjekt får drøye 15 millioner fra EU

NTNU-prosjekt får penger av EU gjennom ERC Starting Grant.
Førsteamanuensis Jan Torgersen leder prosjektet. Trondheim 06.11.2019 : Deltakere i Stjerneprogrammet ved NTNU. NTNU’s Outstanding Academic Fellows. Jan Torgersen, Institutt for maskinteknikk og produksjon, IV. Foto: Thor Nielsen / NTNU 
    
      (Foto: Thor Nielsen)

Førsteamanuensis Jan Torgersen leder prosjektet. Trondheim 06.11.2019 : Deltakere i Stjerneprogrammet ved NTNU. NTNU’s Outstanding Academic Fellows. Jan Torgersen, Institutt for maskinteknikk og produksjon, IV. Foto: Thor Nielsen / NTNU  Foto: Thor Nielsen

Prosjektet Electrode, som ledes av førsteamanuensis Jan Torgersen ved Institutt for maskinteknikk og produksjon ved NTNU er tildelt 1.5 millioner euro, eller drøye 15 millioner norske kroner, i ERC Starting Grant.

Prosjektet forsøker å løse problemer knyttet til begrensninger i massetransportt i brenselsceller.

- Vi vil bruke 3D-printere for å lage porøse fotopolymerstrukturer som er fullstendig definert av en computermodell. I tilleg forblir de stabile når vi etterprosesserer dem til karbon, sier Torgersen i en melding på NTNUs intranett.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nesten 50 prosent økning i antall utestengelser på grunn av juks

Antallet studenter tatt for juks har skutt i været. Nesten 50 prosent flere er utestengt etter å ha blitt tatt for juks nå enn for et halvt år siden.

«Rasistisk» benk: – Markerer en viktig del av vitenskapens historie, sier UiO-rektoren

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker benken tilegnet Carl von Linné fjernet. For første gang uttaler nå UiO-rektor Svein Stølen seg om den "rasistiske" benken.

Forskningsdagene:

Åpen forskning er et gode for alle

Den raske utviklingen av datateknologi og håndtering av store datamengder gjør utvidet bruk av forskningsdata mulig for mange.

Utrettelig mas om arbeidslivsrelevans

Arbeidslivsrelevans er ikke fyrlykten institusjonene bør styre alle studieprogrammer etter.