”Ganske gode sammen”

- Så vil jeg si at vi er ganske gode på SFI-er her i Trondheim. Og vi er ganske gode sammen, sa prorektor Kari Melby, flankert av konserndirektør Hanne Rønneberg i Sintef.
Ingen hvile. - Ingen grunn til å hvile på laurbærene selv om dere har vunnet NM i forskning, sa statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet.
(Foto: Tore Oksholen)

Ingen hvile. - Ingen grunn til å hvile på laurbærene selv om dere har vunnet NM i forskning, sa statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet. Foto: Tore Oksholen

Prorektoren gjorde lite for å skjule sin svulmende stolthet over sakens anledning: Presentasjonen av ni nye sentre for forskningsdrevet innovasjon hvor NTNU er involvert. Sintef er inne i åtte av dem. Sentraene ble presentert i et arrangement i hovedbygningen fredag formiddag, med blant annet statssekretær Bjørn Haugstad og direktør for Forskningsrådet Arvid Hallén på plass.

- Så er vi også glade for at fire av ni senterledere er kvinner, fortsatte Melby.

Dette poenget grep Haugstad fatt i da han fikk ordet.

- Totalt er 6 av de 17 sentraene som fikk tildeling i år, utstyrt med kvinnelige ledere. Det er bra.

KDs statssekretær poengterte at det er gjennom SFI-ene at regjeringen når sine mål for forskning og innovasjon.

- Vi i regjeringen heier på dere, som har vunnet i NM i forskning. Men det er ingen grunn til å hvile på laurbærene. Neste mål må være EM, sa Haugstad.

Ni nye SFI

Dette er de ni sentrene:

  • 1. Industrial Catalysis Science and Innovation for a competitive and sustainable process industry (iCSI) ved senterleder Hilde Venvik, NTNU ansvarlig, Sintef er med.
  • 2. Exposed Aquaculture Operations, ved senterleder Hans Bjelland, Sintef ansvarlig, NTNU er med.
  • 3. Subsea production and processing, ved senterleder Sigurd Skogestad, NTNU ansvarlig.
  • 4. Klima 2050, ved senterleder Berit Time, Sintef ansvarlig, NTNU er med.
  • 5. SFI Metal Production ved senterleder Aud Wærnes, NTNU ansvarlig, Sintef er med.
  • 6. Sustainable Innovations for Automated Manufacturing of Multi-Material Products, ved senterleder Sverre Gulbrandsen-Dahl, Sintef ansvarlig, NTNU er med.
  • 7. CASA - Centre for Advanced Structural Analysis, ved senterleder Magnus Langseth, NTNU ansvarlig, Sintef er med.
  • 8. Smart Maritime, ved senterleder Per Magne Einang, Sintef ansvarlig, NTNU er med.
  • 9. Centre for Innovative Ultrasound Solutions For health care, maritime, and oil & gas (CIUS), ved senterleder Asta Håberg, NTNU ansvarlig, Sintef er med.
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.

Bott-samarbeidet:

Samtlige universiteter har sagt ja

Nå har samtlige universiteter i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim (Bott) sagt ja til å inngå samarbeid med Direktoratet for Økonomistyring.

Starter studentutveksling med Kina

Mandag og tirsdag denne uka var en gruppe forskere fra CSRC i Beijing på besøk ved NTNU. Leder for fremragende forskningssentre på norsk og kinesisk side leter etter prosjekter å samarbeide om.