Helseinnovatører får dansk forsterkning

Nå blir Universitetet i København med i Helseinnovatørskolen, sammen med NTNU, Karolinska og UiO.

Toril Hernes, prorektor for nyskaping, har tro på en forsterkning av prosjektet nå som Universitetet i København også har blitt med.
Publisert Sist oppdatert

Helseinnovatørskolen er et nordisk initiativ som ble dannet av NTNU, Karolinska og UiO i 2017.

De tilbyr kurs i innovasjon til helsevitenskapelige forskere. De lærer hvordan deres egen forskning kan kommersialiseres, og de lærer hvordan klinisk praksis kan forbedres, ifølge en pressemelding fra NTNU.

Viserektor Per Morten Sandset ved UiO sier at hensikten er å bygge en sterkere bro mellom universitetenes forskning og industriens utvikling av nye medisiner og behandling. Når Danmark nå kommer med, blir nettverket sterkere og større.

– Satsingen gjør det mulig å dele erfaringer på tvers av land og universitet. Vi har allerede sett flere start-ups og initiativer som kommer ut av Helseinnovatørskolen og ser frem mot en enda sterkere fortsettelse, sier prorektor for nyskaping, Toril A. Nagelhus Hernes ved NTNU.

Målgruppen er helseforskere på alle nivåer, fra doktorgrader til professorer. I løpet av de tre første årene siden prosjektet startet har 200 forskere gjennomført ett eller flere kurs. Prosjekter som ny behandling for migrene, behandling mot fedme og bedre diagnostisering av kreft er satt i gang av deltakerne.

Stiftelsen Novo Nordisk Foundation bidrar med over ti millioner danske kroner til satsningen nå når Universitetet i København også har blitt med.