Gjesteskribenten:

Om New Public Management i offentlig virksomhet

«Det er all grunn til en kritisk holdning til offentlige anbud,» skriver denne ukas gjesteskribent, og forteller om de fatale følgene den manglende igjenklistringen av en konvolutt fikk for en liten virksomhet i Levanger.

Gjestekommentaren:

«Å glemme krever altså arbeid»

Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator, som etterlyser et «Thermodynamics of Innovations.»

Gjesteskribenten:

Jobb smartere, for pokker!

Vår gjestespaltist fikk noe å tenke på etter Brennpunkt-dokumentaren om kontorlandskap. Særlig merket hun seg retorikken om at nå skal alle jobbe «smartere». En hersketeknikk som anvendes til å stemple vi som mener noe annet som usmarte, skriver hun.

Gjesteskribenten:

Studenter bør lære hvordan Kina styres før de reiser dit

Jeg håper NTNUs rektor og andre rektorer kommer hjem fra Kina med god kunnskap om landet. Men jeg er redd for at de har lært lite om kommunistpartiets avgjørende rolle i kinesisk samfunnsliv.

Gjesteskribenten:

Verdien av utdanning er større enn bunnlinjen

Skal vi klare å både opprettholde eksportinntektene og finansieringen av velferdsstaten, samtidig som vi opprettholder en høy velferd og velstand, må teknologi bli en del av løsningen.

Gjesteskribenten:

Faglig stolthet til besvær?

Hvorfor har «fusjonstemperaturen» vært ulik i Ålesund og Gjøvik? Denne ukas gjesteskribent, som selv holder til i Gjøvik, gir til beste sin forklaring.

Siste fra forsiden

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.

Bott-samarbeidet:

Samtlige universiteter har sagt ja

Nå har samtlige universiteter i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim (Bott) sagt ja til å inngå samarbeid med Direktoratet for Økonomistyring.

Starter studentutveksling med Kina

Mandag og tirsdag denne uka var en gruppe forskere fra CSRC i Beijing på besøk ved NTNU. Leder for fremragende forskningssentre på norsk og kinesisk side leter etter prosjekter å samarbeide om.

Gjestekommentaren:

11 grunner til å elske studentene sine

Denne ukas gjestekommentator lurte på om hun skulle skrive en misantropisk kommentar om alt som er feil med dagens studenter. I stedet kom hun på hvorfor hun er så glad i dem.

Gjesteskribenten:

Sannhet under press

Hva bør universitetene gjøre når sannheten er under press? spør denne ukas gjestekommentator.

Gjesteskribenten:

Vi kan ikke fortsette som før om vi skal få til en forandring

Utvikling av de gode ideene og foretningskonseptene ser ut til å være vår tids ungdomsopprør, skriver gjesteskribent Hilde Opoku.

Gjesteskommentaren:

Om noen busker i en park ryker, får det stå sin prøve

Mange av trondheimspolitikerne har valgt å bøye blikket ned mot småsteinene i fjæra heller enn å skue utover havet og inn i fremtiden, skriver UAs gjesteskribent om campussaken.

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Gjestekommentaren:

Forskningsetikk: - Mindre press framfor flere krav

«Forskningspolitikken skjerper kravene til vitenskapelige ansatte på alle fronter. Men kan stadig flere krav løse strukturelle problemer? Hvis presset er problemet, er det presset det må gjøres noe med, ikke flere krav», skriver denne ukas gjestekommentatorer.

Gjesteskribenten:

«Ghana Beyond Aid» – Afrikas andre løsrivningsfase?

«Det er et historisk sus over seansen», skriver Hilde Opoku om konferansen hun deltok på, som skal forene arbeidet med å formulere Ghanas framtid og målene for bærekraftig utvikling.

Hykleri i offentlig sektor - og hvorfor små endringer er bedre enn de store

Noen ganger må offentlige virksomheter være hyklerske for å være legitime. Hvorfor er det slik?

Gjestekommentaren:

Vi må ikke la trøndersk sjåvinisme få fritt spillerom

Det er «viktig å ikke la sjåvinismen få for mye spillerom, som den gjerne har fått nå i ukene etter fusjonen», skriver gjestekommentatoren. Det er ikke NTNU-fusjonen han har i tankene.