Disse blir UAs gjesteskribenter i 2020

De er engasjerte, skriveføre og ønsker å mene noe om hva skjer på dette mangfoldige stedet kalt akademia.
Her er UAs knippe med faste skribenter. Øverst fra venstre: Astrid Rønsen, Gunhild Thunem, Helge Holden, Nora Kulset, Eli Smeplass og Christian Hallvard Dahl Nielsen.  
        
            (Foto: Kristoffer Furberg og NTNU. Montasje: Kristoffer Furberg.)

Her er UAs knippe med faste skribenter. Øverst fra venstre: Astrid Rønsen, Gunhild Thunem, Helge Holden, Nora Kulset, Eli Smeplass og Christian Hallvard Dahl Nielsen.   Foto: Kristoffer Furberg og NTNU. Montasje: Kristoffer Furberg.

Hver fredag kan du lese en gjestekommentar fra en av disse seks. Noen av skribentene er godt kjent allerede og fortsetter til vår store glede sin kommentarvirksomhet i UA. Like stor stas er det å ønske to nykommere velkommen, Gunhild Thunem fra NTNU i Ålesund og Astrid Rønsen fra NTNU i Gjøvik.

Her kan du bli litt kjent med våre seks gjesteskribenter kommende semester:

Gunhild Thunem:

Utdannet sykepleier med mastergrad i samfunnsplanlegging og ledelse. Hun jobber i Ålesund, hvor hun blant annet er årskoordinator for førsteåret på bachelor i sykepleie. Noen av våre lesere vil kanskje kjenne henne igjen som ildsjel for Ole-prosjektet, som jobber for å beholde og rekruttere menn til sykepleierutdanninga. Hun er ny og først ute med årets kommentar, som nettopp handler om dette temaet. Hun etterlyser en stor nasjonal satsing på å få menn inn i sykepleien.

Helge Holden:

Matematiker og mangeårig styremedlem i NTNUs styre. Han er en dreven gjesteskribent med en analytisk innfallsvinkel til de fleste tema. Nylig skrev han en kronikk i Aftenposten sammen med Terje Lohndal, der de argumenterte for at noen typer midlertidighet er fornuftig. Dette er et tema han også belyste i sin første kommentar som gjesteskribent i UA.

Eli Smeplass:

Har en doktorgrad i sosiologi og jobber som førsteamanuensis i yrkesfagpedagogikk ved Institutt for lærerutdanning. Hun er veldig engasjert i universitetspolitikk og var inititativtaker til ProtestPub. Hun er også medlem av New University Norway. Hun er opptatt av kunnskapsproduksjon og maktstrukturer i samfunnet. Eli begynte å skrive for oss på tampen av fjoråret og skapte engasjement da hun spurte: Hvordan blir det bestemt hva som er en god strategi for universitetene? Prorektor Bjarne Foss svarte på spørsmålet, som igjen fikk et tilsvar fra Smeplass.

Christian Hallvard Dahl Nielsen:

Skriver på en masteroppgave i kunsthistorie. Har utdanning innenfor kunsthistorie, statsvitenskap, gresk og latin og holder til på Dragvoll. Han oppgir at han nok er over gjennomsnittet begeistret for middelalderen og er interessert i kirkearkitektur, liturgihistorie og estetisk teori. At han brenner for vern og vedlikehold av eldre bebyggelse, har han gitt uttrykk for i sine tidligere kommentarer. Blant annet har han skrevet om da bydelene Møllenberg og Bakklandet ble berget og lurte på om dagens studenter ville greid å oppnå det samme. I en annen kommentar oppfordret han til en designkonkurranse om hvem som bør hedres og bli plassert på de to tomme konsollene på Hovedbygningens fasade.

Nora Kulset:

Instituttleder på Institutt for musikk og har en doktorgrad i musikkvitenskap. Faglig sett er hun opptatt av betydningen musikk har i menneskets liv både som kunstform og som hverdagslig samværsform. Videre er hun opptatt av forskningsformidling. Hun er en mester i skape engasjement hos våre lesere og er heller ikke redd for å se alt det forunderlige som skjer i akademia med et humoristisk blikk. Skrev for noen år siden et av de mest leste innleggene noen sinne i UA om sang i skolen og reflekterte i fjor over hvordan det var helt uforberedt å bli utsatt for et ganske heftig mediekjør.

Astrid Rønsen:

Sykepleier og førstelektor ved Institutt for helsevitenskap ved NTNU i Gjøvik. Hun er fagansvarlig for tverrfaglig videreutdanning i palliativ omsorg og har nesten 40 års erfaring som hospicesykepleier. Hun er styreleder i Hospiceforum Norge. Hun var med i NOU-utvalget om palliasjon til alvorlig syke og døende som ble levert Helse- og omsorgsdepartementet i 2016. Hun skrev samme året boka «Å fullføre et liv» sammen med kollega Rita Jacobsen.  Da hun snakket om nøkkelen til et verdig liv i regi av Litteraturhuset i Oslo i fjor, presenterte de henne som en sentral pionér på feltet gjennom 40 år. Hun er ny gjesteskribent i UA.

I løpet av året som gikk var det tre gjesteskribenter som takket for seg. UA takker for veldige fine bidrag fra Hilde Refstie, Ine Wigernæs og Sigrid Rønneberg.

Og til dere lesere som ikke er gjesteskribenter, er det bare én ting å gjøre: Skriv innlegg! Vi blir alltid glade hvis studenter og ansatte også skriver innlegg til UA om ting dere har på hjertet. Det skjer mye i akademia som fortjener en grundig debatt.UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Anklager NTNU for forfølgelse

«Den opptreden som arbeidsgiver her legger for dagen vil jeg selv karakterisere som forfølgelse» skriver førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved ISA i et brev til Sivilombudsmannen.

Eikrem: - Dette er en hevnaksjon

- Allerede før jeg begynte i stillingen for fem år siden, var et nettverk av ansatte på instituttet i gang med å saumfare mine sosiale medier og spre rykter o.l. for å hindre at jeg fikk stillingen, hevder Øyvind Eikrem.

Undersøkelse: Høyre er det største partiet blant universitetsutdannede

Høyre er partiet med høyest oppslutning i en fersk meningsmåling blant universitetsutdannede. Arbeiderpartiet taper terreng.

KiT-ansatte i bekymringsmelding:

– Ledelsen følger ikke demokratiske spilleregler

Ansatte ved Kunstakademiet i Trondheim hevder ytringsfriheten er svekket ved skolen.