Åpnet nytt serveringssted med kun plantebasert mat

Fredag ble stilken klippet for Stilken, og med det har studentene fått et plantebasert lunsjalternativ.

Sit-direktør Audhild Kvam (t.v.) holder tak i den ene endene av stilken, mens Velferdstingets leder Ellinor Lindstrøm klipper, og med det er et nytt serveringssted offisielt åpnet.
Publisert

- Det er veldig stas for meg å stå her i dag. Stilken blir etablert etter ønske fra studentene, det er vi som må være motoren for forandring, sa Ellinor Lindström, leder for Velferdstinget, da studentsamskipnadens nye serveringssted på Gløshaugen ble åpnet fredag.

Stilken, plassert ved Café Sito i Realfagsbygget på Gløshaugen, skal servere mat under mottoet «fersk og smaksrik plantebasert mat, midt på campus!».

- Dette gir en større valgfrihet for studentene. Slik verden har forandret seg de siste årene er det ikke lengre identitetsbærende om en spiser vegetarisk lunsj, sa hun.

Ellinor Lindström (t.v.) og Sit-direktør Audhild Kvam (med caps) under fredagens åpning av Stilken.

Og lunsj er nok det mest aktuelle måltidet hos det lille serveringsstedet som kun vil være åpent noen timer midt på dagen - fra 11.30 til 13.30.

Også studentenes egne urbane dyrkere, Trondheim studenthage, var representert under åpningen ved styreleder Odin Løkken Øra.

- Jeg håper Stilken vil bevise at det går an å lage vegetarmat på en spennende måte som kanskje til og med er bedre enn den vanlige kjøttkaken i brun saus, sa han.

Ifølge serveringsstedets hjemmesider er målet å tilby studenter, ansatte og andre besøkende «smaksrik, sunn og digg plantebasert mat», samt å «bidra til å gjøre plantebasert mat til et enkelt og godt valg».

LES OGSÅ: Trondheim studenthage: - Vi gjør sikkert mye feil her. Vi prøver og feiler