Kastes fortsatt brukbare møbler

Til tross for at de i mai fikk reaksjoner på en mengde stoler som ble funnet i en container, kastes det enda møbler på campus Gløshaugen som det ikke er plass til.

Containeren viser en mengde skap utenfor Sentralbygget på Gløshaugen.
Containeren viser en mengde skap utenfor Sentralbygget på Gløshaugen.
Publisert Sist oppdatert

I mai i år kunne Universitetsavisa fortelle at NTNU gjort klar et flertall med tilsynelatende brukbare stoler for kasting. Containeren ble oppdaget av phd-studenten Feng Song som publiserte et Facebook-innlegg i gruppen Dumpster Diving og Foodsharing Trondheim.

Den gang svarte leder ved IES, Thomas Tybell at det var oppgradering av rom som var årsaken til kastingen.

- Vi oppgraderte et møterom med nye møbler. Teknisk sjef ved instituttet prøvde da å se på muligheter for gjenbruk, men uten hell. Vi tar gjenbruk på alvor og prøver alltid å få brukt ting på nytt eller å gi det bort, men det er ikke alltid det funker, fortalte Tybell til Universitetsavisa.

Erkjenner forbedringspotensial

I juni dukket det opp et nytt innlegg i samme Facebook-gruppe. Denne gangen var det en container fullstappet av skap som var på vei til å bli kastet. Det skriver Adressa i en sak. Skapene så ut til å være i god stand.

Seksjonssjef i bygningsdrift ved NTNU Elin Sørnberg erkjenner at det finnes et forbedringspotensial og sier til Adressa at årsaken kan være at systemet for gjenbruk ved NTNU ikke er godt nok kjent.

– Det er nok et forbedringspotensial hos NTNU. Vi er nødt til å informere bedre, sier Sølberg til Adressa. Hun peker på at dårlig planlegging eller tidspress kan også være en grunn til at det nå kastes møbler.

Les også: Reagerer på kasting av møbler ved NTNU