Kastes fortsatt brukbare møbler

Til tross for at de i mai fikk reaksjoner på en mengde stoler som ble funnet i en container, kastes det enda møbler på campus Gløshaugen som det ikke er plass til.

Containeren viser en mengde skap utenfor Sentralbygget på Gløshaugen.
Publisert Sist oppdatert

I mai i år kunne Universitetsavisa fortelle at NTNU gjort klar et flertall med tilsynelatende brukbare stoler for kasting. Containeren ble oppdaget av phd-studenten Feng Song som publiserte et Facebook-innlegg i gruppen Dumpster Diving og Foodsharing Trondheim.

Den gang svarte leder ved IES, Thomas Tybell at det var oppgradering av rom som var årsaken til kastingen.

- Vi oppgraderte et møterom med nye møbler. Teknisk sjef ved instituttet prøvde da å se på muligheter for gjenbruk, men uten hell. Vi tar gjenbruk på alvor og prøver alltid å få brukt ting på nytt eller å gi det bort, men det er ikke alltid det funker, fortalte Tybell til Universitetsavisa.

Erkjenner forbedringspotensial

I juni dukket det opp et nytt innlegg i samme Facebook-gruppe. Denne gangen var det en container fullstappet av skap som var på vei til å bli kastet. Det skriver Adressa i en sak. Skapene så ut til å være i god stand.

Seksjonssjef i bygningsdrift ved NTNU Elin Sørnberg erkjenner at det finnes et forbedringspotensial og sier til Adressa at årsaken kan være at systemet for gjenbruk ved NTNU ikke er godt nok kjent.

– Det er nok et forbedringspotensial hos NTNU. Vi er nødt til å informere bedre, sier Sølberg til Adressa. Hun peker på at dårlig planlegging eller tidspress kan også være en grunn til at det nå kastes møbler.

Les også: Reagerer på kasting av møbler ved NTNU