Bott-samarbeidet:

Samtlige universiteter har sagt ja

Nå har samtlige universiteter i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim (Bott) sagt ja til å inngå samarbeid med Direktoratet for Økonomistyring.

Planprogram for samlet campus:

Mener uferdige planer ble sendt ut på høring

Det er ett av statens største byggeprosjekt akkurat nå, men arkitektprofessor Steffen Wellinger mener det er demokratiske utfordringer i måten NTNUs nye campus utvikles på.

Ønsker samlet byggeprosess:

Sintef vil reise egne signalbygg samtidig med campusprosjektet

Sintef melder seg på med full kraft i NTNUs campusprosjekt. Forskningsstiftelsen løfter fram 6 større utbyggingsprosjekt som de mener må gå parallellt med byggeprosessen på Gløshaugen.

Torbjørn Færøvik:

Taushet er ikke gull: Ta Kina-debatten på alvor

«'Alle' gleder seg nå om dagen. De gleder seg over den vellykte kunnskapsreisen til Kina – og de gleder seg til fortsettelsen. Jeg gleder meg ikke,» skriver Torbjørn Færøvik i denne kronikken.

Nybø øker rammer og tilskudd for studentboliger

Byggingen av nye studentboliger har avtatt. Nå øker regjeringen kostnadsrammen slik at det i år blir mulig å nå målet om å bygge 2.200 nye studentboliger. 

Tilstandsrapporten 2018:

Utenlandske statsborgere tar 4 av 10 doktorgrader

Tallet på utenlandske statsborgere som tar doktorgrad i Norge har aldri vært høyere. I fjor stod utlendinger bak 39 prosent av alle disputaser, de fleste innen teknologi.

Siste fra forsiden

Universitetsavisa ansetter journalist

UA lyser ut en hundre prosents stilling som digital nyhetsreporter.

Konflikten ved IHS:

- Fare for utvikling av fryktkultur

- Ledelsen må ta dette på stort alvor, formaner tre professorer ved Institutt for historiske studier. De advarer mot utvikling av fryktkultur ved instituttet.

Ytring:

NTNU styres ikke etter omdømmemålinger

«Vi må være innstilt på at vi også i fremtiden vil få nye bestillinger fra verden rundt oss», skriver rektor Gunnar Bovim i en kommentar til ytringen fra Ronny Kjelsberg og Arve Hjelseth.

Bitter konflikt ved IHS:

Beskylder ledelsen for «illegitim maktbruk»

Professor Kristian Steinnes er sentrum i en bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS). Et varsel om flytting av ham får en gruppe kolleger til å reagere skarpt. – Et uventet og hardt slag, sier Kristian Steinnes om flyttevarselet.

Med kunnskap kan landet bygges

Siden sist har selveste NTNU vært på besøk. Prorektor Bjarne Foss kom med en godt forberedt delegasjon, som åpent og imøtekommende tok i mot de mulighetene som bød seg.

Tapte søksmål mot NTNU igjen

Tidligere leder for Internasjonal seksjon ved NTNU, Hilde Skeie, får ikke tilbake lederjobben.

Veterinærhøgskolen:

Flere dyr har dødd som følge av treg postgang

Flere dyr har den siste tiden dødd som følge av tregere postgang, opplyser NMBU Veterinærhøgskolen. Posten sier selskapet er villig til å finne løsninger.

Enstemmig innstilt som ny NSO-leder

Håkon Randgaard Mikalsen er enstemmig innstilt som ny NSO-leder. Her er alle innstillingene til AU og sentralstyret i Norsk studentorganisasjon.

UH-sektorens Kinareise:

- Sterkere kontroll over sosiale medier

Beijing: Kontrollen over sosiale medier forsterkes, det samme gjelder utøvelsen av religion, forteller den danske historikeren Lars Ulrik Thom.

Gjesteskribentene:

Tappet for energi

Jeg er 36 år, men i møtet med alle de store sakene som pågår i forsknings- og universitetspolitikken for tida føler jeg meg eldgammel.

Usikkerhet om økonomiske rammer, Bott-beslutning utsettes til mai-juni

Usikkerhet om prislappen gjør at en beslutning rundt innkjøp av felles  administrative systemer for lønn, HR og økonomi ved Bott-universitetene utsettes til mai-juni.

Studenter i Sydney splittet i synet på opptaksritualene

Studenter protesterer mot de grove opptaksritualene ved australske universitet. Samtidig blir forfatteren bak rapporten møtt med trusler.

Høgskolene som forsvant

Fraværet av tradisjonelle høgskoler kan føre til økt akademisering og nedlegging av studiesteder eller studietilbud, skriver sosiolog Arve Hjelseth i dette innlegget.