May-Britt og Edvard Moser er årets trøndere

Sunnmøringene May-Britt og Edvard Moser fikk først Nobelprisen i medisin. Nå er de også kåret som ærestrøndere av NRK Trøndelag og Adresseavisen.

Sunnmøringene, nobelprisvinnerne, nå også ærestrønderne, May-Britt og Edvard Moser.
Publisert Sist oppdatert

året 2014 endte som et eventyr for de to NTNU-forskerne, da de tok i mot Nobelprisen i Stockholm 11. desember. 2015 åpner med at de to trykkes til trøndernes bryst, gjennom å bli kåret som Årets trønder av NRK og Adressa.

Med en lang rekke vitenskapelige utmerkelser, i form av priser og publiseringer i de mest anerkjente tidsskriftene, skulle man tro Moserne har rukket å opparbeide en smule blaserthet. Men de to bedyrer overfor Adressas reporter at de kjenner stor glede og takknemlighet over for denne siste utmerkelsen.

– Dette er bare så stort, en fantastisk følelse at så mange trøndere har stemt på oss, sier May-Britt.

Edvard legger til at han synes det er fint at folk setter pris på forskningen de driver. Folk de møter på gata, i butikken eller på kino tar kontakt og viser sin glede og begeistring for at de har fått nobelprisen.

De har også en gang tidligere vært nominert til Årets trønder. Avisa skriver at den gangen sa mange – delvis på spøk – at skulle de vinne måtte de først få nobelprisen.

De mottar prisen under nyttårskonserteni Olavshallen i kveld.