Fusjon: Narvik er ute

Høgskolen i Narvik er ikke med i rektors innstilling til fusjonsvedtak. Styret trer sammen klokka 15 i dag for å fatte sin endelige beslutning. Det er ventet kampvotering.
HiST-rektor Helge Klungland tok ordet under gårsdagens debatt. Nå kan institusjonen han leder bli en del av NTNU, dersom rektor får det som han vil. 
        
            (Foto: Tore Oksholen)

HiST-rektor Helge Klungland tok ordet under gårsdagens debatt. Nå kan institusjonen han leder bli en del av NTNU, dersom rektor får det som han vil.  Foto: Tore Oksholen

Rektor Gunnar Bovim råder NTNUs styre til å velge fusjon. I innstillingen skriver han: ”Styret mener at en fusjon mellom NTNU og en eller flere høgskoler vil være  riktig for å utvikle NTNU i et lengre tidsperspektiv.”

Hvor stor en fusjon

Han ber universitetets høyeste beslutningsorgan om å velge mellom fusjon med HiST alene og et alternativ hvor HiST har fått selskap av høgskolene i Ålesund og Gjøvik.

Høgskolen i Narvik, som var med i det opprinnelige alternativ C, er med andre ord tatt ut.

Det var i løpet av tirsdagens ettermiddagssesjon under NTNUs ledersamling på Oppdal at Bovim valgte å ta bladet fra munnen og tilkjennegi sin posisjon i den pågående fusjonsdebatten. Han kom med sitt synspunkt som en innledning til en tre timer lang debatt, hvor universitetets instituttledere var invitert til å komme med sine synspunkter.

Mulig kampvotering

Det er ventet at et betydelig mindretall i styret, bestående av de ansattes representanter, vil ytre kritiske synspunkter under dagens styremøte, hvor fusjon er eneste punkt på dagsordenen. Spørsmålet er om, og hvor mange, som stemmer i mot tilrådingen.

Styremøtet er lagt til Rådssalen i hovedbygningen.

null
Relaterte artikler

Rektor toner flagg: De første reaksjonene

Minutter etter at Bovim har tonet flagg i fusjonsdebatten, summer salen av reaksjoner. UA har spurt fem, og fått fem ulike synspunkter.

Rektor går for fusjon

Oppdal: - Jeg mener fusjon i en eller annen form er det beste valget for NTNU, sier rektor Gunnar  Bovim til universitetets ledere akkurat nå.

Endring er den nye normaliteten

Oppdal: Rektor Gunnar Bovim åpnet NTNUs årlige lederkonferanse i dag tirsdag formiddag. Hans budskap oppsummert: - Endring er en del av universitetets sjel.

SAKS: Dette bør styret velge

Valget mellom fusjonsløsninger bør veie inn hvilket som avføder minst motstand. Det gjør valget tydeligere.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ei innføring i studentdemokratiet

«Ikkje nøl med å ta kontakt. Vi er her for deg, og ingenting er for smått eller for stort!» skriv leiaren for Studenttinget ved NTNU i denne ytringa.

Rapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter

Amazon, Microsoft og Intel setter verden i fare med utvikling av drapsroboter, heter det i en nederlandsk rapport.

Gjesteskribenten:

Ble media misbrukt av aktører i IHS-konflikten?

Det er å håpe at redaksjonene i UA og Khrono diskuterer sin dekning av IHS-saken nå i ettertid med et selvkritisk blikk.

Fire NTNU-ansatte melder om seksuelle overgrep

Fire NTNU-ansatte har opplevd at noen har skaffet seg seksuell omgang med dem ved bruk av vold, eller har følt seg tvunget, truet eller presset til seksuell omgang de siste 12 månedene.