Dalai Lama på plass i Trondheim

Dalai Lama besøker den internasjonale studentfestivalen Isfit for å snakke om korrupsjon. Han går på scenen klokka 13.15.
Dalai Lama på vei inn i Hotel Clarion mandag formiddag, hvor han skal diskutere korrupsjon med studenter fra hele verden. 
        
            (Foto: Kristoffer Furberg)

Dalai Lama på vei inn i Hotel Clarion mandag formiddag, hvor han skal diskutere korrupsjon med studenter fra hele verden.  Foto: Kristoffer Furberg

Det er andre gangen den verdenskjente tibetaneren besøker Trondheim. Den første gangen var i 1994, også da i forbindelse med studentfestifvalen. Den gangen skal daværende statsminister Gro Harlem Brundtland ha møtt ham i et hotelrom i byen. Da den religiøse lederen, som har levd storparten av sitt voksne liv i eksil, besøkte Norge i fjor, ønsket nåværende statsminister Erna Solberg ikke å møte ham.

Torsdag forrige uke møtte Dalai Lama president Obama i Washington. I dag er han i Trondheim og skal han diskutere hvilke holdninger man trenger for å bekjempe korrupsjon.

Det var Venstres leder Trine Skei Grande som inviterte ham til Isfit i år.

440 deltakere fra 114 land verden over har meldt sin ankomst til festivalen. Temaet for årets festival er korrupsjon.

Den nåværende Dalai Lama heter egentlig Tenzin Gyatso. Han fylte 78 år i juli og er den 14. "spirituelle læremester" i rekken av reinkarnerte tibetanske guttebarn. Da den fattige bondesønnen Tenzin var to år gammel, ble det fastslått at han var den neste i rekken.

Dalai Lama er ikke en tittel man arver eller søker, man blir funnet på bakgrunn av en rekke tegn og antydninger fra forgjengeren.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Legger «tyskervits»-varsel mot Vagstad dødt

Forskerforbundet har behandlet varselet mot tillitsvalgt Steinar Vagstad ved Universitetet i Bergen og konkludert med at Vagstad ikke har gjort noe galt.

Eikrem vs. Filter Nyheter:

PFU behandler saken onsdag

Øyvind Eikrem beskylder Filter Nyheter for ukritisk kildebruk og å komme med påstander som ikke kan etterprøves. Avisa svarer at Eikrem bagatelliserer det innvandrerfiendtlige innholdet på Facebook-sida avisa kopler ham til.

UA-serie: NTNU etter korona

Er fysisk læringsmiljø vårt svar på enekontor?

Situasjonen for mange studenter er på flere måter skremmende.

Fem nye smittetilfeller ved NTNU

En bekreftet smittet ved NTNU på Dragvoll, og fire ved NTNU i Gjøvik.