- Vi er ikke her bare for å få mer penger

Kontorfelleskapet med NTNU, UiB og Sintef i Brussel ble åpnet med brask og bram, og en henvisning til flyktningekrisen i Europa.
Makt i de foldede hender. Fra venstre NTNU- rektor Gunnar Bovim, statssekretær Bjørn Haugstad, UiB-rektor Dag Rune Olsen og avtroppende Sintef-direktør Unni Steinsmo. 
    
      (Foto: Kristoffer Furberg)

Makt i de foldede hender. Fra venstre NTNU- rektor Gunnar Bovim, statssekretær Bjørn Haugstad, UiB-rektor Dag Rune Olsen og avtroppende Sintef-direktør Unni Steinsmo.  Foto: Kristoffer Furberg

Rundt 100 gjester var til stede da NTNU, UiB og Sintef sammen inviterte til åpning av det nye kontoret i Brussel. I alt skal cirka 260 gjester delta på arrangementet, men kontorlokalene i Rue du Trône 61 var stappfulle av ledere og ansatte i sentrale posisjoner fra de tre institusjonene tirsdag ettermiddag. Resten av arrangementet foregår på et hotell like ved, for å få plass til alle.

- Vi er ikke bare her for å få mer penger, men for å bygge nettverk og danne samarbeid, sa NTNU-rektor Gunnar Bovim i sin åpningstale.

- Europa endret

Bovim fortalte videre at det store antallet inviterte skyldes et ønske om at mulighetene Brussel-kontoret fører med seg skal bli kjent i organisasjonen, og at de inviterte skal vite hvor de skal gå neste gang de kommer til den belgiske hovedstaden.

- Da vi startet å planlegge dette kontoret var Europa annerledes enn det er i dag. Problemene i Europa er annerledes nå, og de kommer til å være annerledes om et år. Vi må være her, hovedsakelig for å bidra til bedre forskning, og bygge bedre nettverk og samarbeid. EU har et felles mål om å gjøre Europa til et bedre sted å leve, og vi vil bidra til dette, sa Bovim.

Sammen med UiB-rektor Dag Rune Olsen og konsernsjef Unni Steinsmo i Sintef avduket han skiltet med de tre institusjonenes logoer for å markere åpningen.

- Vi er en del av Europa, men vår ambisjon er å være en del av endringen av Europa, å bidra til realiseringen av nye jobber, bedrifter og teknologier.

Vrimle. Mye folk til stede da NTNU og Sintef åpnet kontor i EU-hovedstaden. 
    
      (Foto: Kristoffer Furberg)

Vrimle. Mye folk til stede da NTNU og Sintef åpnet kontor i EU-hovedstaden.  Foto: Kristoffer Furberg

- Europa har endret seg siden vi startet planleggingen av dette kontoret, sa NTNU-rektor Gunnar Bovim da han åpnet NTNUs EU-kontor i Brüssel tirsdag. 
    
      (Foto: Kristoffer Furberg)

- Europa har endret seg siden vi startet planleggingen av dette kontoret, sa NTNU-rektor Gunnar Bovim da han åpnet NTNUs EU-kontor i Brüssel tirsdag.  Foto: Kristoffer Furberg

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Student fant Nord-Norges første viking-handelssted

En UiT-student har ifølge universitetet funnet fram til det første kjente handelsstedet fra 800-tallet som vi kjenner til i Nord-Norge.

Utøya-studie med overraskende funn

Tidlige fysiske plager, som hodepine og magesmerter, etter en traumatisk hendelse kan gi økt risiko for langvarige psykiske plager, ifølge en Utøya-studie.

Misfornøyd med Sits boliginformasjon på nett

Student Victoria Dontsova mener manglende innvendige bilder og plantegninger på Sits nettsider skaper unødvendig merarbeid for flytteklare studenter.

Rapport:

Nesten 1 av 4 undervisningsansatte melder om svekket IT-sikkerhet i hjemmekontor

Flere ansatte i hjemmekontor melder om svekket IT-sikkerhet som følge av at jobben måtte gjøres hjemmefra. Undervisningsansatte er nesten i toppen av listen.