Starter «Borders, bodies and memories»

UiO starter kurs etter Hania Musiols modell

Universitetet i Oslo starter opp et nytt masterkurs, direkte inspirert av NTNU-professor Hania Musiols åpne kurs for flyktninger.

Publisert Sist oppdatert

(Saken er oppdatert)

UiOs kurs vil hete "Borders, bodies, and memories: Cultural and textual representations of Migration, 2015-2018,", og ifølge Hania Musiol er det delvis inspirert av "Of Borders and Travelers" som hun utviklet for NTNU i fjor høst.

Kurset er et spesialiseringsemne i engelskspråklig litteratur for masterstudenter, men Musiol åpnet dørene og inviterte flyktninger til å følge sin undervisning.

Musiol, som i høst har kjørt et nytt kurs med samme modell, er nå invitert inn som en av flere gjesteforeleser ved UiOs kurs. Musiol selv er svært fornøyd med ringvirkningene av det hun selv satte i gang, og sier at det er en bekreftelse på arbeidet som både hun selv, institusjonelle partnere, og de som arbeider med flyktninger i Trondheim kommune gjør.

Følg UA på Facebook , Twitter og Instagram.

Mellom 25 og 30 studenter har deltatt på høstens kurs, der hun blant annet har samarbeidet med Kunsthall Trondheim og Falstadsenteret. Et titall flyktninger har deltatt, dobbelt så mange som i fjor. De fleste fra Syria, men de kommer også fra Palestina, Afghanistan, Iran og Irak. Førsteamanuensen sa til UA tidligere i høst at hun ikke er så opptatt av akkurat hvem som er studenter og hvem som er flyktninger.

- For en del av de som kommer, finnes det ikke noe annet sted i byen der de kan få delta i diskusjoner og være akademikere, sa hun.

LES MER: - NTNU kan gjøre mye mer for flyktningene

LES MER: Flyktninger grep muligheten da NTNU tilbød dem undervisning

LES OGSÅ: Flyktninger skal få faglig og sosial omgang ved NTNU

Det nye masterkurset ved Det humanistiske fakultet ved UiO har oppstart i vårsemesteret. Kurset ble utviklet av et team, bestående av Nelson González Ortega, Ljiljana Šarić og Álvaro Llosa Sanz.