Enstemmig innstilt som ny NSO-leder

Håkon Randgaard Mikalsen er enstemmig innstilt som ny NSO-leder. Her er alle innstillingene til AU og sentralstyret i Norsk studentorganisasjon.
Håkon Randgaard Mikalsen er i dag leder Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen. Nå er han også innstilt til å bli ny NSO-leder. 
    
      (Foto: Beate Felde)

Håkon Randgaard Mikalsen er i dag leder Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen. Nå er han også innstilt til å bli ny NSO-leder.  Foto: Beate Felde

Mandag ble valgkomiteens innstilling til nytt arbeidsutvalg for Norsk studentorganisasjon (NSO) 2018/19 og sentralstyre i NSO 2018/19 klar.

Håkon Randgaard Mikalsen, som i dag er leder i Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, er innstilt som ny leder for landets om lag 230 000 studenter.

Ny leder og ledelse skal velges under NSOs landsmøte 20. - 22. april.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

LES OGSÅ: Disse 11 vil lede landets studenter

Fire lederkandidater

Randgaard Mikalsen var den fjerde og siste som meldte seg i kampen om ledervervet. En enstemmig valgkomité innstiller på ham fremfor de andre kandidatene: Ida Austgulen (HVL), Kai Steffen Østensen (UiA) og Marte Øien (NTNU) stilt til vervet som Mats Beldos etterfølger.

Valgkomiteen begrunner innstillingen på Randgaard Mikalsen med at han slår dem som en stødig, trygg og god leder.

«Han har en strategisk og faglig sterk tilnærming til ledervervet, men evner samtidig å se kreative løsninger og mange forskjellige innfallsvinkler til arbeidet. Når Håkon reflekterer rundt studentboligbygging fremviser han nytenkende perspektiver på hvor fokuset bør ligge for at studentene ikke skal sitte igjen med regningen», heter det i innstillingen, som fortsetter slik:

«Håkon har videre under intervjuene med valgkomiteen lagt frem konkrete tanker om hvordan han ønsker å jobbe sammen med hele organisasjonen frem mot det kommende lokalvalget. Han har også spennende tanker om hvordan man kan involvere medlemslagene i politiske prosesser, og sikter på å få frem studentstemmen i alle politiske rom fra grendehus til Storting. Han ønsker å skape en større identitetsfølelse for NSO gjennom et konkret felles prosjekt som hele organisasjonen både skal bidra til og føle eierskap til.»

LES OGSÅ: - Studenter tenker for mye på hva de skal bli
LES OGSÅ: 11 grunner til å elske studentene

«Utlyser tillit og stabilitet»

Ifølge valgkomiteen har Randgaard Mikalsen diskutert påvirkningskraften ovenfor en mindretallsregjering, og har med det overbevist dem om at han kjenner til politiske påvirkningsprosesser.

«Håkon vil være en leder som utlyser tillit og stabilitet både innad og utad.»

- NSO er en tverrpolitisk organisasjon som gjør at vi ikke alltid er enige i alle politiske saker. Jeg har erfaring fra tverrpolitisk arbeid og er god på mobilisering, engasjement og kommunikasjon, sa Randgaard Mikalsen til UA i forbindelse med en debatt mellom lederkandidatene i Trondheim 7. april.

LES OGSÅ: Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen

Disse er innstilt til de øvrige vervene i AU:

* Nestleder - Eigil Hole Lønning – enstemmig innstilt

* Fag- og forskningspolitisk ansvarlig Kine Nossen – enstemmig innstilt

* Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig - Sofie Carlsen Bergstrøm – enstemmig innstilt

* Velferd- og likestillingspolitisk ansvarlig - David Valen Aadland – enstemmig innstilt

* Internasjonalt ansvarlig - Jone Trovåg – innstilt

Disse er innstilt til sentralstyret:

* Simen Oftedahl
* Maya Sol Sørgård
* Johannes Bjartnes
* Stein Olav Romslo
* Magnus Johannesen
* Jens Lægreid
* Emil Henningsmoen
* Magne Bartlett
* Rune Keisuke Kosaka
* Rebekka Opsal
* Anne Helene Bakke
* Vegard Fosso Smievoll
* Marion Kristine Gustavsen

Valgene på landsmøtet gjennomføres som elektroniske preferansevalg. Alle med stemmerett på landsmøtet kan avgi stemme i personvalgene. Les mer om hvordan dette gjennomføres her.

LES OGSÅ: Så du tror du kan lede NSO?
LES OGSÅ: Marte Øien stiller til valg som NSO-lederKai Steffen Østensen, Marte Øien, Ida Austgulen og Håkon Randgaard Mikalsen har alle meldt sitt kandidatur til ledervervet i NSO. 
    
      (Foto: Tore Oksholen)

Kai Steffen Østensen, Marte Øien, Ida Austgulen og Håkon Randgaard Mikalsen har alle meldt sitt kandidatur til ledervervet i NSO.  Foto: Tore Oksholen

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Alle må med for å få til et unikt kunstnerisk kraftsentrum ved NTNU

«Ideen om at arkitektur og design skal dominere et KAM-senteret i Høyskolebakken uten kunst- og medievitenskap og musikk, går på tvers av fundamentale forutsetninger for campusprosessen», skriver forfatterne av denne ytringen.

Linjeforeningen Sct. Omega Broderskab:

Har dyrket det «rene vennskap» i 100 år

Linjeforeningen Sct. Omega Broderskab feirer 100 årsjubileum i 2019. Hvordan ble de en av NTNUs største linjeforeninger?

PST advarer studenter mot utenlandsk etterretning

Norske studenter er blitt kontaktet av utenlandsk etterretning, opplyser PST, som advarer og informerer om faren.

Mindre frafall blant guttene når jenteandelen på studiet stiger

– Den beste måten å bedre trivselen for gutta på, er å få flere jenter inn på studiet, sier Endre M. A. Ulberg.